Skip to main content

Μαϊστόροβιτς: «Να γίνουμε ξανά πρωταθλητές»

Την κατάκτηση του τίτλου έθεσε ως πρώτο στόχο ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

Ο Σουηδός παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι από τη διοίκηση και δεν έκρυψε ότι ο μεγάλος στόχος της ομάδας είναι να βρεθεί και πάλι στην κορυφή της Super League. Τόνισε επίσης ότι «αν δεν ήμουν έτοιμος, δεν θα έπαιρνα αυτή την ευκαιρία», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως «πρέπει να πιστέψουμε στο πρότζεκτ, να μείνουμε ενωμένοι. Και αν πιστέψουμε σ’ αυτό, αν δουλέψουμε όλοι μαζί σ’ αυτό, θα πετύχουμε».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι η πρώτη του «παραγοντική» δουλειά ξεκινά από την ομάδα στην οποία είχε αγωνιστεί ως παίκτης, απάντησε  ότι αυτό σίγουρα αποτελεί μεγάλη βοήθεια: «Όταν ήμουν εδώ, ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Τα τρια τελευταία χρόνια, δουλεύω ως μάνατζερ και έχω δημιουργήσει ένα δίκτυο που θα με βοηθήσει. Το καλό είναι πως ξέρω τι περιμένουν οι οπαδοί από την ομάδα, ξέρω ανθρώπους εδώ, ξέρω το μέγεθος της ομάδας και αυτό μπορεί να με βοηθήσει. Είναι σημαντικό που βρίσκομαι σε γνώριμο περιβάλλον».

Για τον άμεσο στόχο του απέφυγε να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι προτεραιότητές του: «Είναι αδύνατον να πεις τι θα κάνεις τον Γενάρη ή τι θα κάνεις το καλοκαίρι. Πρέπει να βρούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες με τις μεταγραφές που έγιναν. Η ομάδα θέλει χρόνο αλλά έχει ποιότητα για να μπορέσει να πάρει το πρωτάθλημα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Και θα δούμε τι θα γίνει τον Γενάρη. Πρώτα απ’ όλα θέλω να περάσω χρόνο με την ομάδα και να δω πως δουλεύουν τα πράγματα».

Για το αν θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένες αγορές προκειμένου να φέρει τους παίκτες που θα χρειαστεί στην πορεία η Ένωση απάντησε: «Δεν έχει σημασία από που θα έρθει ο παίκτης. Το πιο σημαντικό είναι να φέρνεις καλούς παίκτες. Θα πρέπει να έχουν τη νοοτροπία για να παίξουν σε μεγάλο σύλλογο. Θα πρέπει να δουλέψουν και να έχουν νοοτροπία του νικητή, να βοηθήσουν την ομάδα να γίνει ξανά πρωταθλήτρια».