Skip to main content

Αγρίνιο: Στα ίχνη των χούλιγκαν στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ η ΕΛΑΣ

Ένας 20χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, κατηγορούμενος για αθλητική βία.

Για το ίδιο αδίκημα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δύο 26χρονων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Επίσης, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αθλητικής βίας, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, της παράβασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου στο Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναιτωλικός-ΑΕΚ, ομάδα οπαδών του Παναιτωλικού:

  • Κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με ρίψεις αντικειμένων ( πέτρες και μπουκάλια)
  • Κατά τη διάρκεια του αγώνα, στις κερκίδες άναψαν τρεις πυρσούς
  • Κατά τη λήξη του αγώνα εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου κι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς λεκτικά και με ρίψη αντικειμένων
  • Κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο έριξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών κι έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων
  • Τέλος, τραυμάτισαν, με ρίψη αντικειμένων, δύο αστυνομικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Επιπλέον, κατά τη λήξη του αγώνα ομάδα ατόμων-οπαδών της ΑΕΚ εισήλθαν επίσης εντός του αγωνιστικού χώρου.

Σε ό,τι αφορά τον 20χρονο και τους δύο 26χρονους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη λήξη του αγώνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκαν λεκτικά και με χειρονομίες προς τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια μαζί και με άλλα άτομα προσπάθησαν να κινηθούν προς τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, στον οποίο θα υποβληθεί η δικογραφία και για τους υπόλοιπους δράστες.