Skip to main content

Super League: «Λάτιν» νίκη η ΑΕΚ, 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ μετά την ισοπαλία με την Ξάνθη στα Πηγάδια την προηγούμενη αγωνιστική. Η Ένωση δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον ρωμαλέο ΠΑΣ Γιάννινα, που ήταν ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού αλλά ηττήθηκε 1-3, δεχόμενος την ισοφάριση με πέναλτι και τελειώνοντας τη συνάντηση με εννέα παίκτες!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε επιθετικά για να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά παρά την κατοχή της μπάλας οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα ουδόλως προβλημάτιζαν το καλοστημένο και πειθαρχημένο συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη.

Οι Γιαννιώτες αμύνονταν αποτελεσματικά και με συνεχείς αλληλοκαλύψεις δεν επέτρεπαν στην Ένωση να μπει στην περιοχή του Βελλίδη, ενώ και οι όποιες προσπάθειες για κάποια μακρινά σουτ μπλοκάρονταν από τις σωστές τοποθετήσεις των αντίπαλων.

Οι φιλοξενούμενοι, λοιπόν, όχι μόνο δεν κινδύνευαν αλλά άνοιξαν το σκορ σε φάση που εξέθεσε την ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ: στο 20΄ ο Ακόστα προχώρησε ανενόχλητος για 10 μέτρα και «εκτέλεσε» τον Μπαρόχα από τα 25 μέτρα με ένα συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του Βενεζουελάνου τερματοφύλακα.

Στο 29΄ ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε εύκολα το πέναλτι σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής του Μιχαήλ επί του Σιμόες αλλά πήρε (ορθώς) την απόφασή του πίσω μετά την ενημέρωση του βοηθού, όμως στο 34΄ δεν είχε δισταγμό να δείξει την άσπρη βούλα στο πέσιμο του Μπουονανότε στην περιοχή, με το «θύμα» να εκτελεί εύστοχα στο 35΄ και να ισοφαρίζει σκοράροντας το πρώτο γκολ του στη Σούπερ Λίγκα.

Ο μικροκαμωμένος Αργεντινός άσος έμελλε τελικά να αναδειχθεί σε κεντρικό πρόσωπο του αγώνα. Με την ομάδα του να έχει ανεβάσει στροφές μετά το 1-1 και τον Βελλίδη να κάνει μεγάλη απόκρουση στη βολίδα του Μπαρμπόσα στο 43΄, ένα λεπτό αργότερα ο Μπουονανότε «χόρεψε» τον Τζημόπουλο με κοφτή ντρίμπλα και αλλάζοντας πόδι πλάσαρε με το δεξί για το 1-1!

Στην επανάληψη ο Πετράκης άλλαξε το σχηματισμό σε 4-3-3 και «ανέβασε» την ομάδα του στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην ΑΕΚ, που είχε δύο ευκαιρίες με τον Κρισάντους (49΄, 54΄) αλλά είδε και τον Μπαρόχα να στέκεται τυχερός στο ελάχιστα άουτ σουτ του Μανιά (53΄) και να αποκρούει τη βολίδα του Τσάβες στο 68΄.

Τελικά τη μοίρα του αγώνα «σφράγισαν» οι αποφάσεις του διαιτητή Μάνταλου, ο οποίος απέβαλε με δεύτερες κίτρινες κάρτες πρώτα τον Μιχαήλ στο 74΄ και στη συνέχεια του Τζημόπουλου στο 80΄, πριν ο Βάργκας διαμορφώσει το τελικό 3-1 στο 87΄.