Skip to main content

Ολυμπιακός – ΑΕΚ για τον τίτλο στο Κύπελλο Ελλάδος

Το Πανθεσσαλικό στάδιο, στον Βόλο, θα φιλοξενήσει απόψε (12/9, 21:00) τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Έναν τελικό που πέρασε από «χίλια κύματα» έως τώρα και ο οποίος αναβλήθηκε δύο φορές, καθώς στις 26 Ιουλίου το γήπεδο της Ριζούπολης κρίθηκε ακατάλληλο από την αστυνομία και στις 30 Αυγούστου υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού.

Ένας τελικός που θα διεξαχθεί με τα περυσινά ρόστερ, όπως απεφάνθη η ΕΠΟ, παρότι χθες ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα και οι δύο φιναλίστ έχουν χάσει παίκτες, λόγω της καθυστέρησης διεξαγωγής του.  

Η Ένωση θα παίξει σε τελικό για πέμπτη συνεχή χρονιά (μέτρησε τρεις σερί ήττες από τον ΠΑΟΚ), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» κατάκτησαν για τελευταία φορά τον τίτλο το 2015, νικώντας την Ξάνθη με 3-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε από την ΚΕΔ ο έμπειρος Ολλανδός Μπγιέρν Κάιπερς.

Ένας αγώνας αξίας 90,175 εκατ. ευρώ, όσο εκτιμώνται οι δύο φιναλίστ (64,925 ο Ολυμπιακός και 25,250 η ΑΕΚ) σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfertmarkt, έχοντας ακριβότερους παίκτες τον Μαντί Καμαρά (12 εκ.) και τον Μάρκο Λιβάγια (4,5).

Φυσικά, στην εκτιμώμενη αξία, δεν συμπεριλαμβάνονται οι νέες προσθήκες των δύο ομάδων, μιας και ο τελικός θα γίνει με τα ρόστερ της σεζόν 2019/20. 

Στα 88 χρόνια ιστορίας του θεσμού, δεν θα είναι η πρώτη που ο τελικός χωρίς φιλάθλους, μιας και είχαν προηγηθεί οι τελικοί του 2016 και 2019, όχι φυσικά λόγω Covid-19, αλλά προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

H AEK φτάνει αήττητη (3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες) στον πέμπτο συνεχόμενο τελικό της (2016-19), έχοντας κερδίσει μόνο τον πρώτο, ενώ η -μοναδική ήττα (2-3) από τον ΠΑΟΚ δεν αποδείχθηκε ικανή να στερήσει από τον Ολυμπιακό (4 νίκες και 1 ισοπαλία) την προσπάθεια κατάκτησης του νταμπλ.