Skip to main content

Στην ΑΕΚ ο Ζουκουλίνι

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2016 είναι από σήμερα το απόγευμα ο Μπρούνο Ζουκουλίνι, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Σίτι. 

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μπρούνο Ζουκουλίνι, ο οποίος παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2016» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης. 

Οι «κιτρινόμαυροι» παραθέτουν και το βιογραφικό του παίκτη, που γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1993 στο Μπελέν ντε Εσκομπάρ της Αργεντινής και αποτελεί προϊόν των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της Ρασίνγκ Κλουμπ, με την οποία αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος σε ηλικία 16 ετών.  

Το καλοκαίρι του 2014 με ενέργειες του τεχνικού διευθυντή της Μάντσεστερ Σίτι, Τσίκι Μπεκιριστάιν, κατέληξε στην αγγλική ομάδα, με την οποία έκανε ντεμπούτο στις 10 Αυγούστου του 2014 στον τελικό του «Κομιούνιτι Σιλντ» στο Γουέμπλεϊ, αντικαθιστώντας τον Έντιν Τζέκο

Στη διάρκεια της περσινής σεζόν ο 23χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε δανεικός από τους «πολίτες» στη Βαλένθια και στην Κόρδοβα (Ισπανία), ενώ τον περασμένο Οκτώβριο παραχωρήθηκε με δανεισμό ενός μηνός στη Μίντλεσμπρο. 

«Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα, αλλά πρόλαβα να μάθω πολλά για την ΑΕΚ από τον Σεμπαστιάν Σάχα και τον Αγκουστίν Πελετιέρι που είχαν αγωνιστεί στην ομάδα» ήταν η πρώτη δήλωση του Ζουκουλίνι μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

«Γνωρίζω ότι θα βρω εδώ τον Ντιέγκο Μπουονανότε και ότι έχει παίξει στην ΑΕΚ ο Νάτσο Σκόκο. Ήδη οι οπαδοί της ομάδας με δέχθηκαν πολύ ζεστά. Ακόμα και στο Ιατρικό Κέντρο, όπου πήγα για εξετάσεις, βρήκα οπαδούς» πρόσθεσε.