Skip to main content

Με κορυφαίο τον Χριστοδουλόπουλο η ΑΕΚ νίκησε 3-1 την Ανόρθωση

Πανέτοιμη για το πρωτάθλημα, που εκτός απρόοπτου θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, έδειξε ότι είναι η ΑΕΚ.

Με ηγέτη τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που έκανε τη διαφορά στην επίθεση στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Ένωσης και τον Τζόλεον Λέσκοτ να ηγείται στο κέντρο της άμυνας, η Ένωση επιβλήθηκε με 3-1 της Ανόρθωσης σε φιλικό που διεξήχθη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Η εικόνα των «κιτρινόμαυρών» δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτή του φιλικού με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ (1-3). Η σημερινή ΑΕΚ ήταν μία ομάδα που «γέμιζε» το γήπεδο στο μεγαλύτερο μέρος του φιλικού, είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, έπαιξε γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα, ενώ τα δύο τελευταία μεταγραφικά της αποκτήματα, ο Τζόλεον Λέσκοτ και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 2΄ με το αυτογκόλ του Αγκιλάρ, μετά τη σέντρα του Ντίντακ και την προσωρινή επέμβαση του Κόπριβετς. Ήταν κυρίαρχη στα πρώτα 15 λεπτά και είχε άλλες δύο καλές στιγμές με τους Γιόχανσον (6΄) και Πλατέλλα (9΄).

Στο 12΄ οι Κύπριοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκονσάλβες και μετά το πρώτο τέταρτο άρχισαν σιγά-σιγά να ισορροπούν το ματς κι αφού έκλεισαν τους διαδρόμους στους παίκτες της Ένωσης, στο 36΄ έφτασαν στην ισοφάριση. Σκόρερ ο Γκονσάλβες με πέναλτι, που δόθηκε στην ανατροπή του Ίσμα από τον Ντίντακ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη για 80 λεπτά. Στο 49΄ έκανε το 2-1 με τον Αλμέιδα, μετά από προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου και σουτ του Αραβίδη, ενώ με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου έγινε ακόμη πιο επιθετική και ο έμπειρος παίκτης στο 73΄ έκανε το 3-1 από ασίστ του Αλμέιδα, σφραγίζοντας με τον ιδανικότερο τρόπο την πολύ καλή του εμφάνιση στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Οι ενδεκάδες:

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ν.Λάρκου): Κόπριβετς, Γκιγέρμε (46΄ Ερέρο), Ερέρο, Αγκουϊλάρ (64΄ Πελέ), Καλντερόν, Βίκτορ, Οικονομίδης, Κολούνγκα, Ράγιος, Καλό, Γκονσάλβες (85΄ Αριστοτέλους)

AEK (Τ.Κετσπάγια): Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ (86΄ Κολοβέτσιος), Μπακάκης, Ντίντακ (66΄ Ντίντακ), Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Πλατέλλας (46΄ Αραβίδης), Πατίτο (59΄ Γαλανόπουλος), Βάργκας (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (46΄ Αλμέιδα)