Skip to main content

Europa League: Νίκη με Αούστρια σημαίνει μισή πρόκριση για ΑΕΚ

Με στόχο να διπλασιάσει τις νίκες της στους ισάριθμους αγώνες που θα έχει δώσει στο Europa League, η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ (22:05) την Αούστρια Βιέννης, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου.

Με εξαιρετική ψυχολογία σε Ελλάδα και Ευρώπη μετά τις νίκες επί Ολυμπιακού και Ριέκα, η Ένωση καλείται να «βάλει από κάτω» και τους Αυστριακούς για να πολλαπλασιάσει τις ελπίδες της για μια θέση στην πρώτη δυάδα και κατ΄ επέκταση στις 32 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων», πάντως, μόνο εύκολη δεν θα είναι, κι αυτό επισήμανε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής εστίασε στην κούραση των παικτών του, επισημαίνοντας όμως ότι «το καλύτερο γιατρικό είναι μία νίκη για να καταφέρει να ξεκουραστεί ένας ποδοσφαιριστής».

Όσο για τη σημασία που θα έχει ενδεχόμενη νίκη; «Θα είναι πολύ σημαντική, για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Είχε μεγάλη αξία η νίκη στη Ριέκα, όμως θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αν καταφέρουμε να πάρουμε αύριο τους τρεις βαθμούς».

Παράλληλα, ο Χιμένεθ ζήτησε από τους παίκτες του να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν σκληρά, ενώ δεν δέχθηκε ότι η ομάδα του μπορεί να αισθάνεται πίεση.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έξτρα πίεση λόγω της συμμετοχής μας στην Ευρώπη. Δεν θέλω ούτε υπερβολή, ούτε ηττοπάθεια. Θέλω δουλειά και ταπεινότητα», είπε.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει στους Σιμόες, Λόπες. Ως προς την ενδεκάδα, αυτή αναμένεται να αποτελείται από τους, Ανέστη, Γκάλο, Τσόσιτς, Βράνιες, Μπακάκη, Γιόχανσον, Γαλανόπουλο, Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο, Αραούχο και Λιβάια.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μίλαν θα υποδεχθεί, την ίδια ώρα, τη Ριέκα, στο «Σαν Σίρο».