Skip to main content

Λύση Πογέτ στην ΑΕΚ

Ο Γκουστάβο Πογέτ φέρεται ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την ήττα (1-2) της πρεμιέρας από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ κι επέφεραν τις απολύσεις Καρντόσο – Λυμπερόπουλου.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός μπορεί να μην είχε χωρίσει ως φίλος με την Ένωση τον Απρίλιο του 2016, όταν οι δύο πλευρές διαφώνησαν για την ανανέωση της συνεργασίας τους, όμως στην πορεία του χρόνου οι σχέσεις με τη διοίκηση αποκαταστάθηκαν.

Για την τρέχουσα εβδομάδα και συγκεκριμένα στο παιχνίδι-ρεβάνς με την Τραμπζονσπόρ την Πέμπτη και στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή οι «κιτρινόμαυροι» θα πορευθούν με τον Νίκο Κωστένογλου σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή.

Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος για τα προκριματικά των Εθνικών ομάδων στο EURO 2020 κι έτσι, όποιος κι αν είναι ο νέος προπονητής, θα έχει παραπάνω χρόνο για να ασχοληθεί με τα της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πογέτ είχε αναλάβει την ΑΕΚ τον Οκτώβριο του 2015 και παρέμεινε ως τον Απρίλιο του 2016, για να ακολουθήσει η ισπανική Primera Division και η Μπέτις, όπου εργάστηκε από τον Μάιο του 2016 μέχρι το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Επόμενος σταθμός, έως τον Σεπτέμβριο του 2017 ήταν η Σανγκάη Σεντσούα και τον Ιανουάριο του 2018 έπιασε δουλειά στην Μπορντό, απ΄ όπου παραιτήθηκε τον Αύγουστο μετά τις επικρίσεις του προς τη διοίκηση για την παραχώρηση του Λαμπόρντ στη Μονπελιέ.