Skip to main content

ΑΕΚ: Ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ίντερ

Πανέτοιμη ενόψει της πρεμιέρας της Super League με τον Πλατανιά έδειξε ότι είναι η ΑΕΚ. Η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ίντερ (0-0) στο πιο δυνατό φιλικό που έδωσε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της.

Έξι ημέρες πριν τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος και την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια μετά από 3 χρόνια απουσίας, η ΑΕΚ έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Μετά το 1-1 με τη Σεβίλη, ήρθε απόψε το 0-0 με την Ίντερ στην Ανκόνα να πιστοποιήσει ότι η δουλειά του Τραϊανού Δέλλα αρχίζει να αποδίδει καρπούς και με την είσοδο του Ντιέγκο Μπουονανότε η αθηναϊκή ομάδα θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι της.

Τακτικά η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική απέναντι στους «νερατζούρι», ενώ θα μπορούσε στο 91΄ να «κλέψει» τη νίκη γοήτρου, εάν ο Γροντής δεν αστοχούσε στο τετ-α-τετ που βγήκε με τον Χαντάνοβιτς. Για 80 λεπτά που στον αγωνιστικό χώρο βρισκόταν η ομάδα που σε μεγάλο βαθμό θα στηριχτεί ο Δέλλας στο πρωτάθλημα, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου η εστία της, ενώ στο τελευταίο 10λεπτο ο Ανέστης ήταν εξαιρετικός και με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ έδειξε ότι είναι μία πολύ οργανωμένη ομάδα, που αμύνεται εξαιρετικά και δύσκολα δέχεται γκολ. Με την έλευση του Μπουοανότε και ίσως ενός ή, δύο παικτών που θα αποκτηθούν ακόμη σε θέσεις που υπάρχουν κενά , οι «κιτρινόμαυροι» θα αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και σαφώς θα γίνουν ακόμη πιο απειλητικοί.

Ντεμπούτο με την ΑΕΚ έκανε και ο νεοαποκτηθείς αριστερός μπακ, Ντιντάκ Βίλα, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΝΤΕΡ (Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ’ Αμπρόσιο (76′ Ναγκατόμο), Μιράντα, Χουάν Χεσούς, Μουρίγιο, Μεδέλ (76′ Μανάι), Μπρόζοβιτς, Γκνουκουρί,  Γιόβετιτς, Κοντογκμπιά, Ικάρντι (55′ Παλάσιο).

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα (63′ Ανέστης), Γκάλο (76′ Φαγέ), Λαμπρόπουλος (83′ Σβαρνάς), Τζανετόπουλος (54′ Άρθο), Ντιντάκ (46′ Σοϊλέδης), Γιόχανσον (76′ Γροντής), Σιμόες (76′ Ζόριτς), Ανάκογλου (54′ Κρισάντους), Βάργκας (46′ Πλατέλας), Μπαρμπόσα (69′ Βασιλαντωνόπουλος), Αραβίδης (54′ Τζιμπούρ).