Skip to main content

Καρντόσο: Θέλω να δω μια έξυπνη ομάδα

Αλληλέγγυος στους κατοίκους της Εύβοιας, που δοκιμάζονται από τα πύρινα μέτωπα, εμφανίστηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ Μιγκέλ Καρντόσο, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Κραϊόβα.

«Πριν απαντήσω στις ερωτήσεις σας, θα ήθελα να πω κάποια λόγια αλληλεγγύης προς τον κόσμο της Εύβοιας. Δυστυχώς η Πορτογαλία και η Ελλάδα είναι δύο χώρες που έχουμε τραγικές εμπειρίες από τις πυρκαγιές. Πέρσι ήταν μια τραγική χρονιά και φέτος βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δυσάρεστα. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχει χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή. Η σκέψη μας σε όλους όσοι δίνουν τη μάχη με τις φλόγες», σχολίασε.

Στα του αγώνα με τους Ρουμάνους (Πέμπτη, 21:00 Novasports), ο Ίβηρας τεχνικός είπε: «Πιστεύω ότι η πρόκριση είναι ακόμα μακριά. Σέβομαι απόλυτα όλους τους αντιπάλους μας και φυσικά τον αυριανό. Ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει τη φιλοδοξία που επιδιώκω να περάσω καθημερινά στους παίκτες μας. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος και ήλθε η ώρα να τον πετύχουμε. Να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ξεπεράσουμε τους αντιπάλους μας».

Και πρόσθεσε: «Θα είναι πολύ διαφορετικό ματς σε σχέση με το πρώτο. Ο αντίπαλος θα παρουσιαστεί πιο επιθετικός ώστε να δημιουργήσει προβλήματα από την αρχή. Έχουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην πλάτη. Όμως, έχουμε μια ομάδα που θα επιδιώξει να κατακτήσει την πρόκριση, όπως είπαμε αμέσως μετά το τέλος του ματς της Κραϊόβα στα αποδυτήρια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στους παίκτες: «Αν με ρωτήσετε τι δεν θέλω να δω, είναι το να χάνουμε τη μπάλα εύκολα, θα ήθελα οι παίκτες να μειώσουν τα ατομικά λάθη, να παίζουμε έντονα με και χωρίς τη μπάλα, να έχουμε καλές τοποθετήσεις αμυντικά και επιθετικά, να χρησιμοποιούμε σωστά τους ελεύθερους χώρους, να είμαστε αρκετά δυνατοί και έξυπνοι στις στημένες φάσεις, να ξεκουραζόμαστε περισσότερο όταν έχουμε τη μπάλα. Βασικά, αυτό που θέλω να δω είναι μια έξυπνη ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε και ότι θα βελτιωθούμε».

Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Αντρέ Σιμόες. «Αναγκαστικά θα παίξουμε χωρίς οπαδούς, παρότι η παρουσία τους είναι πολύ σημαντική. Όμως θα πρέπει να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι. Ήταν δύσκολο το πρώτο ματς, θα είναι δύσκολο και το δεύτερο», σχολίασε ο εκ των αρχηγών της ομάδας.

«Όλη την εβδομάδα προετοιμαζόμαστε γι΄ αυτό, είναι μια νέα πρόκληση για εμάς. Έχουμε μια νέα φιλοσοφία και δουλεύουμε καθημερινά πάνω σ’ αυτή. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα που είμαστε μαζί. Βρισκόμαστε ακόμα σε φάση μάθησης και προέχει να παίζουμε ως ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να παρουσιαστεί η ομάδα ενωμένη και ότι έχει έναν κοινό στόχο», συμπλήρωσε.