Skip to main content

Ήττα – αποκλεισμός (0-1) για ΑΕΚ από τη Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ

Το ευρωπαϊκό όνειρο της ΑΕΚ «έσβησε» απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αφού η Ένωση δεν κατόρθωσε να υπερασπιστεί το 0-0 στο «Ζοφρουά Γκισάρ» απέναντι στη Σεντ Ετιέν, έχασε με 0-1 από τους Γάλλους και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα σε κανένα από τα δύο παιχνίδια και το πλήρωσε, ακριβώς όπως και ο Ολυμπιακός χθες το βράδυ με αντίπαλο τη Χάποελ Μπερ Σεβά, γνωρίζοντας τον έβδομο αποκλεισμό στις ισάριθμες φορές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει γαλλική ομάδα σε νοκ άουτ παιχνίδια.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Μπέριτς με κεφαλιά στο 22ο λεπτό και ήταν «φθηνό» για τους γηπεδούχους: ο Μπαρμπόσα προσπάθησε να βγάλει την ΑΕΚ στην κόντρα μετά από κόρνερ της Σεντ Ετιέν αλλά ο Πογκμπά έκλεψε και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Αμουμά, που βρήκε τον σκόρερ να προλαβαίνει τον Κολοβέτσιο για το 0-1.

Παρόλα ταύτα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν χάσει δύο ευκαιρίες με τον Μπακασέτα στο 6ο και το 15ο λεπτό, στο 37΄ η σέντρα ακριβείας του Γκάλο από δεξιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπαρμπόσα, ο οποίος αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά και στο φινάλε του ημιχρόνου το φάουλ του Αμουμά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ανέστη.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν αντέχει σε κριτική, αφού η ΑΕΚ μπορεί να είχε την κατοχή και να προσπαθούσε φιλότιμα να επιστρέψει στο ματς, αλλά το πρόβλημα στον οργανωτικό τομέα ήταν ολοφάνερο, όπως και η απουσία του Γιόχανσον από τη μεσαία γραμμή της. Ως εκ τούτου ο Ρουφιέ ανησύχησε μόνο στο 81΄, όταν η βολίδα του Πλατέλλα έφυγε μόλις άουτ.