Skip to main content

Άρεσε η ΑΕΚ στο φιλικό με Σεβίλη (1-1)

Παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, σε σχέση με την εικόνα που έδειξε στα φιλικά επί πολωνικού εδάφους, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, με τη Σεβίλη στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πιο δυνατό τεστ που έχει δώσει έως τώρα από την έναρξη της προετοιμασίας της.

Απέναντι στην κάτοχο του Europa League η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, είχε ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, ενώ με σφικτό κέντρο και σωστή αμυντική τακτική κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία του Μπαρόχα τους επικίνδυνους επιθετικούς των Ισπανών.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 3΄ αιφνιδίασε τη Σεβίλη με την κεφαλιά του Αραβίδη, μετά από το σουτ του Πλατέλα (1-0). Οι Ανδαλουσιάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν γρήγορα και στο 7΄ απείλησαν με το Ρέγες (σουτ άουτ), ενώ στο 13΄ η κεφαλιά του Γκαμεϊρό έφυγε άουτ.

Το 1-1 ήρθε στο 19΄ με το άψογο πλασέ του Ρέγες, ωστόσο, η Ένωση θα μπορούσε να μπει με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια, εάν το σουτ του Τζεμπούρ στο 39΄ δε σταματούσε στο σώμα του Μπέτο κι αν ένα λεπτό μετά η προβολή του Βάργκας από πολύ κοντά έβρισκε το στόχο της. Οι δύο κλασικές ευκαιρίες για τους «κιτρινόμαυρους» δεν έφεραν αποτέλεσμα κι έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις. Η ΑΕΚ επιδίωξε περισσότερο να διαφυλάξει τα νώτα της και να παίξει με αντεπιθέσεις, ενώ οι Ισπανοί αν και είχαν την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Κακουτά για να πάρουν το ματς, ενώ η Ένωση δεν απείλησε καθόλου στο δεύτερο 45λεπτο.