Skip to main content

Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ πρέπει να μεγαλώσει περισσότερο»

Βέβαιος ότι η ΑΕΚ μπορεί να περάσει το εμπόδιο της Μπριζ παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα ρεβάνς με τους Βέλγους ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο προπονητής της Ένωσης τόνισε ότι η ομάδα του θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή των παικτών του στο ματς, μετά το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης.

«Για μένα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς. Πρώτα -πρώτα επειδή είμαι προπονητής της ΑΕΚ. Πέρασε δύσκολα χρόνια αυτή η ομάδα και τώρα έχουμε ένα καθήκον να κάνουμε την ΑΕΚ μεγαλύτερη. Δεν γίνεται να δίνουμε χαρά στον κόσμο μιλώντας μόνο για το νέο γήπεδο» είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός προπονητής στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα, αλλά αμφιβάλλω μόνο για μία θέση. Η αλήθεια είναι ότι, με τιμωρημένο τον Λιβάγια και με τους τραυματίες που έχουμε, οι επιλογές μας είναι περιορισμένες. Αλλά πρέπει να βρούμε 11 παίκτες και τρεις αλλαγές που θα μας βοηθήσουν. 
Είμαι ένας προπονητής που δεν επικεντρώνεται μόνο στην αρχική ενδεκάδα, αλλά γενικά στην ομάδα που θα αγωνιστεί και στην εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο», τόνισε σχετικά για τα πλάνα που έχει στο μυαλό του ενόψει του αυριανού αγώνα, ενώ στάθηκε και στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του:

«Στο πρώτο ματς και ειδικά στο α΄ ημίχρονο υπήρξαν κάποιες ξεκάθαρες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα εκείνου το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, άρα ξεκινάμε από την αρχή. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας, αλλά στόχος μας παραμένει η είσοδος στους ομίλους του Europa League».

Για το αν το ματς με τους Βέλγους μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ιστορικής σημασίας», ο Χιμένεθ παραδέχθηκε: «Η ΑΕΚ πρέπει να μεγαλώνει και να εκσυγχρονίζεται ακόμα περισσότερο. Δυστυχώς, με όλα αυτά που έγιναν και τον υποβιβασμό της ομάδας, έχασε πολλές θέσεις και στην Ευρώπη. Με τη δουλειά που οφείλουμε όλοι να κάνουμε, ελπίζω ότι στο κοντινό μέλλον θα έχουμε κάποιες επιτυχίες και κάποιες στιγμές που θα θυμόμαστε. Η ιστορία μπορεί να σε κάνει να νιώθεις σπουδαίος, αλλά δεν μπορείς να ζεις μόνο με την Ιστορία».

Επίσης διαχώρισε την θέση του στο θέμα Βράνιες και στο «ντόρο» που έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησής του: «Παρακαλώ πολύ να μη φύγουν άλλοι ποδοσφαιριστές! Είναι καλό να παρακολουθούν τους παίκτες μας. Ο Βράνιες είναι πολύ γρήγορος και δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά έχει και στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση. Είναι φυσιολογικό να τον ξεχωρίσουν κάποιες ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι καλό για όλους».

Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Μιχάλης Μπακάκης. Ο δεξιός μπακ της Ένωσης επισήμανε:

«Έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να παίξουμε Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό και θα κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στους ομίλους. Θα έχουμε τη δική μας στρατηγική στο γήπεδο με βασικό στόχο να κρατήσουμε το μηδέν. Ο κόσμος πρέπει να δείξει υπομονή και πιστεύω πως στο τέλος όλοι θα χαμογελάσουμε με την πρόκριση.

Με εξιτάρει το αυριανό ματς. Οταν παίζεις εναντίον τέτοιων αντιπάλων θες να τεστάρεις και τις δικές σου ικανότητες. Πιστεύω ότι είναι πρόκληση για όλους τους παίκτες. Το θέλουμε όλοι και θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».