Skip to main content

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 σε φιλικό τη Χάποελ Ιερουσαλήμ

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Χάποελ Ιερουσαλήμ σε φιλικό αγώνα στην Πολωνία, όπου και προετοιμάζεται. Η Ένωση ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο αλλά η συνολική εμφάνισή της έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά ενόψει της πρεμιέρας στη Σούπερ Λίγκα.

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα έλεγξαν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του και εδικά στα πρώτα 45 λεπτά, καθώς η συνεχής πίεση εμπόδισε τους Ισραηλινούς στην ανάπτυξη.

Τελικές προσπάθειες και φάσεις, πάντως, η αθηναϊκή ομάδα δεν έβγαλε ως το 23ο λεπτό, όταν στο σημείο ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Βασιλαντωνόπουλου ο Κρισάντους έγινε αποδέκτης αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας αντέδρασε εντυπωσιακά.

Στο 26΄ όμως η εστία του Ανέστη κινδύνεψε άμεσα και χρειάστηκε ο Λαμπρόπουλος να αποκρούσει πάνω στη γραμμή το σουτ του Οζ Σαγκάγκ, για να κλείσει το ημίχρονο στο 0-0.

Στην επανάληψη, αφού η ΑΕΚ ξεπέρασε χωρίς απώλειες την αρχική επιθετικότητα των αντίπαλων με τα σουτ των Μπρουχιάν (59΄) και Σαντάντ (61΄), στο 68΄ ο Γροντής βρήκε τον επερχόμενο Γκάλο κι εκείνος με ”κεραυνό” σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η κεφαλιά του Άρθο σε εκτέλεση κόρνερ σταμάτησε στο δοκάρι του Σάιτχοφ

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Θέσαρ Άρθο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Γκρότζισκ επειδή εμφάνισε αιμόπτυση, προφανώς από χτύπημα που δέχτηκε στη διάρκειά του.