Skip to main content

Europa League: «Χρυσή» ισοπαλία της ΑΕΚ στο Μπριζ

Η ΑΕΚ έφυγε αλώβητη από το Βέλγιο απέναντι στην Μπριζ, καθώς υποχρέωσε τους γηπεδούχους σε «λευκή» ισοπαλία ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση και παρότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μισή ώρα.

Η Ένωση διατήρησε λοιπόν ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στους ομίλους του Europa League ενόψει της ρεβάνς την επόμενη Πέμπτη (24/8) στο ΟΑΚΑ. Μια ρεβάνς την οποία η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα παίξει χωρίς τον Λιβάια, ο οποίος αποβλήθηκε στο 58ο λεπτό.

Με σχήμα 3-5-2 και τον Γαλανόπουλο βασικό, η ΑΕΚ αιφνιδίασε τους Βέλγους και απείλησε δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο με τον Μάνταλο, αλλά την πρώτη τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Ντενσβίλ και τη δεύτερη ο Χόρβατ έκανε δύσκολη απόκρουση στο παραλίγο αυτογκόλ του Μέχελε, από μπαλιά του αρχηγού της Ένωσης.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πολύ απειλητικοί στην κόντρα, όμως δεν είχαν τον επιθετικό που θα τελείωνε τις φάσεις. Σταδιακά η Μπριζ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, όμως ευκαιρία δεν μπορούσε να δημιουργήσει.

Στο 58΄ όμως οι ισορροπίες διαταράχθηκαν, όταν ο Λιβάια με μια απίστευτα ανόητη κι αντιεπαγγελματική ενέργεια (πάτησε αντίπαλο) άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο της συνάντησης.

Η πίεση που δέχθηκε η ΑΕΚ από το σημείο εκείνο ήταν αναμενόμενη, όμως ο Ανέστης ήταν θετικός, όπως και οι Βράνιες, Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, οι οποίοι βοήθησαν πολύ ώστε η ομάδα του Χιμένεθ να φύγει με το «Χ».