Skip to main content

Τελειώνει του Μπάρκα στην Σέλτικ

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση της μεταγραφής του Βασίλη Μπάρκα στην Σέλτικ.

Οι «καθολικοί» και οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας ανταλλάσουν τα τελευταία έγγραφα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του deal, το οποίο με τα μπόνους συμμετοχών και στόχων μπορεί να ξεπεράσει τα 6 εκ. ευρώ.

Οι πρωταθλητές Σκωτίας ανέβασαν σημαντικά την προσφορά τους τις τελευταίες ώρες, καθώς εκτός από το «καθαρό» ποσό των 5 εκ. ευρώ, προσέθεσαν και μπόνους στόχων/συμμετοχών, που αγγίζουν το 1.1 εκ. ευρώ, φτάνοντας πολύ κοντά στα όρια που είχε θέσει η ΑΕΚ εξαρχής, για την παραχώρηση του διεθνούς γκολκίπερ και βασικού στελέχους της την τελευταία τετραετία.

Ο Μπάρκας βρίσκεται με τα… εισιτήρια στο χέρι κι αναμένεται να ταξιδέψει αύριο για τη Γλασκώβη, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στη Σέλτικ, συμβόλαιο τριετούς ή, τετραετούς διάρκειας, με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν περίπου στις 800.000 ευρώ, συν μπόνους συμμετοχών και στόχων.

Σε ό,τι αφορά τώρα το ποσοστό μεταπώλησης, ύψους 15%, που είχε κρατήσει η ΠΑΕ Ατρόμητος από την πώληση του Μπάρκα στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016, η τότε συμφωνία των δύο πλευρών ανέφερε πως το ισχύον, ιδιωτικό συμφωνητικό, είχε διάρκεια μέχρι και το καλοκαίρι του 2019.

Όπερ σημαίνει πως πλέον αυτό το ποσοστό, δεν έχει ισχύ και η ΑΕΚ θα καρπωθεί όλο το ποσό της μεταγραφής του διεθνούς γκολκίπερ στη Σέλτικ.