Skip to main content

Κετσπάγια: Πόσες ευκαιρίες θα έχω θα το δείξει ο χρόνος

Συνέντευξη, στην οποία μίλησε σχεδόν για τα πάντα, παραχώρησε ο Τιμούρ Κετσπάγια στα ΜΜΕ που καλύπτουν την προετοιμασία της ΑΕΚ στο Κίελτσε της Πολωνίας.

Ο Γεωργιανός τεχνικός έκανε απολογισμό της πορείας που έχει διανυθεί ως τώρα, είπε ότι είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται, τόνισε ότι στο ποδόσφαιρο και ειδικά στην Ελλάδα μετράει το αποτέλεσμα, δήλωσε έτοιμος να διαχειριστεί την πίεση και παραδέχθηκε ότι στον Ολυμπιακό ήταν καταδικασμένος από την πρώτη στιγμή.

Μεταξύ άλλων, ο τεχνικός της Ένωσης ρωτήθηκε και απάντησε για:

Το τι κρατά και τι θέλει να διορθώσει από την προετοιμασία«Η ΑΕΚ ήταν στημένη πέρυσι να παίζει περισσότερο αμυντικά. Εμείς δουλέψαμε αυτές τις μέρες για να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα. Δεν θα πω από σήμερα, πως θα παίζουμε σε κάθε ματς ή αν θα παίζουμε συνέχεια επίθεση. Εμείς θα προσπαθήσουμε εκεί που πρέπει να είμαστε επιθετικοί, να ελέγχουμε το παιχνίδι και να πηγαίνουμε μπροστά. Έχουμε μια οικογενειακή κατάσταση στην ομάδα που μ’ ευχαριστεί πολύ. Γι αυτό και πέρασαν πολύ ομαλά αυτές οι μέρες εδώ στην προετοιμασία. Χωρίς να συμβεί κανένα παρατράγουδο. Και επιστρέφουμε για να ετοιμαστούμε για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς».

Τον αριθμό των παικτών που θέλει: «Δουλεύω με 25 παίκτες. Δυο – τρεις να είναι οι τερματοφύλακες και 22 οι ποδοσφαιριστές. Όσο περισσότεροι παίκτες είναι, τόσο πολύ δυσκολεύει το πράγμα. Σε δυο εβδομάδες πρέπει να τα τελειώσουμε όλα και από την ώρα που θα επιστρέψουμε στην Αθήνα, με μονή προπόνηση, να πάμε σε 12 μέρες για το πρώτο ματς. Ότι ήταν να κάνουμε στην φυσική κατάσταση, το κάναμε εδώ και είμαστε ικανοποιημένοι».

Το «κάτι άλλο» που έχει η ΑΕΚ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που προπόνησε: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που ο κόσμος θυμάται τις εποχές που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για κάποια χρόνια είχε χάσει αυτή την επαφή με την κορυφή. Τώρα που γύρισε και μπορώ να πω ότι απότομα γύρισε, λόγω του Κυπέλλου. Πιστεύω πως αυτό που λείπει τώρα από την ομάδα είναι το γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα που έχει μεγάλους στόχους, να έχει το δικό της γήπεδο. Το ΟΑΚΑ είναι ένα ωραίο γήπεδο, ένα μεγάλο γήπεδο, για μεγάλα παιχνίδι, για Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά όχι για να είναι η έδρα μιας μεγάλης ομάδας».

Το αν έχει θέσει βέτο για να μην φύγει κάποιος ποδοσφαιριστής από το ρόστερ: «Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αν μου πουν ότι θα φύγει ένας και θα έρθουν τρεις καλύτεροι, καλύτερα να γίνει έτσι. Αν ένας παίκτης δεν θέλει να μείνει και θέλει να φύγει, εγώ θέλω παίκτες που να έχω στην ομάδα να θέλουν να παίξουν στην ομάδα. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να κρατήσω κανέναν με το ζόρι στην ομάδα. Όπως έγινε και με την περίπτωση του Άρθο. Ήρθε και μου είπε πως θέλω να φύγω, διότι βρήκα κάτι καλύτερο. Αφού θέλει να φύγει, δεν μπορώ να τον κρατήσω με το ζόρι. Εγώ θέλω όσοι είναι εδώ, να θέλουν να παίξουν για την ομάδα».

Το αν φοβάται την πίεση του κόσμου: «Δεν τα φοβάμαι, τα περιμένω. Και μπορεί να γίνει αυτό. Όλες οι ομάδες που είχα δουλέψει, είχαν γκρίνια. Εδώ όταν ήμουν ξανά προπονητής στην Ελλάδα (Ολυμπιακός), πέντε νίκες, μια ισοπαλία, μπήκαν στο Champions League, πήραν τα εκατομμύρια και μετά με κυνηγούσαν. Ό,τι και να κάνεις… Αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο. Δουλεύεις και δεν έχεις το μομέντουμ να απολαύσεις κάτι. Εκεί που πετυχαίνεις, μπορεί να σου μηδενίσουν τα πάντα. Δεν σου δίνεται η δυνατότητα να ευχαριστηθείς. Είμαι έτοιμος γι αυτό. Προτιμώ να είμαι σ’ αυτή την κατάσταση, παρά να είμαι στο σπίτι και να περνάει ο χρόνος».

Το αν μετάνιωσε για το πέρασμα από τον Ολυμπιακό«Ήξερα πως θα υπήρχε αντίδραση αλλά θεωρούσα πως αν περνούσαμε στο Champions League, θα ηρεμούσαν τα πράγματα. Όμως ήμουν καταδικασμένος από την πρώτη στιγμή που πήγα εκεί. Αυτό ήταν. Ήξερα πως θα υπήρχε αντίδραση, αλλά μετά θα πηγαίναμε καλύτερα, αν περνούσαμε στο Champions League. Ίσως και να ήταν σημαδιακό. Ήταν να παίξουμε με την ΑΕΚ και αναβλήθηκε το παιχνίδι. Και μετά παίξαμε ευρωπαϊκό. Μετά την Καβάλα φύγαμε και μετά και κάτι πράγματα…».

Το αν υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ΑΕΚ που να μπορούν να κάνουν καριέρα ανάλογη με τη δική του«Υπάρχουν, ναι. Έχουμε παίκτες στην ομάδα τώρα που έχουν φιλοδοξίες. Έχω και εγώ φιλοδοξίες ως προπονητής. Από πολύ χαμηλά ξεκίνησα ως ποδοσφαιριστής και έφτασα εκεί που έφτασα. Χωρίς καμία βοήθεια. Μόνος μου. Και σαν προπονητής, έχω φιλοδοξία να φτάσω πολύ ψηλά. Πόσες ευκαιρίες ή πόσο χρόνο θα έχω, θα το δείξει ο χρόνος».