Skip to main content

Προβληματισμός για την «πειραματική» ΑΕΚ, 1-1 με Σταλ

Με νέα ισοπαλία ολοκλήρωσε τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας στην Πολωνία η ΑΕΚ, που επιστρέφει απόψε στην Αθήνα για να συνεχίσει τη δουλειά στην Ελλάδα.

Η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 της Σταλ, που συμμετέχει στην τρίτη κατηγορία, με τον Μιγκέλ Καρντόσο να χρησιμοποιεί μια ασυνήθιστη ενδεκάδα, καθώς μόλις χθες το απόγευμα το θεωρούμενο ως βασικό σχήμα είχε αγωνιστεί απέναντι στη Μακάμπι Νετάνια (1-1).

Οι «κιτρινόμαυροι» προβλημάτισαν με την εμφάνισή τους την πρώτη ώρα της συνάντησης, καθώς το παιχνίδι τους εμφάνισε αδυναμίες σε άμυνα κι ανάπτυξη, έγιναν πολλά λάθη και δεν υπήρχε ομοιογένεια και συνοχή στο σύνολο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα τρία λεπτά οι Πολωνοί έχασαν δύο ευκαιρίες (η μία στο δοκάρι), ενώ προηγήθηκαν στο 40΄ με τον Φιντζιφκίεβιτς να σκοράρει σε άδεια εστία, όταν ο Αθανασιάδης απομάκρυνε άτσαλα και η άμυνα αδράνησε.

Η εικόνα βελτιώθηκε μετά το 65ο λεπτό, με την προσθήκη και των Βράνιες, Σιμάο, Μάνταλου, ο οποίος και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 (είχε σκοράρει και χθες) στο 70΄, όταν επωφελήθηκε από τις κόντρες στην αντίπαλη περιοχή.