Skip to main content

ΑΕΚ: Η απάντηση του Νεντελτσεάρου για την απόφασή του να μη γονατίσει στο φιλικό της Ρουμανίας με την Αγγλία

Σε διευκρινιστική δήλωση, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram προχώρησε ο Ιονούτς Νεντελτσεάρου,

Ο Ρουμάνος διεθνής στόπερ της Ένωσης ξεκαθάρισε ότι απεχθάνεται κάθε μορφή ρατσισμού, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είναι υποκριτικό να θεωρούμε ότι εκπληρώνουμε τις δράσεις μας κατά αυτού του φαινομένου, με το να γονατίζουμε πριν από κάθε αγώνα.»

Να υπενθυμιστεί ότι ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός δεν είχε γονατίσει για το «Black Lives Matter» στην πρόσφατη φιλική αναμέτρηση με την Αγγλία,

Στην τοποθέτησή του ο Ρουμάνος άσος της ΑΕΚ υποστηρίζει: «Δεδομένου ότι η άρνησή μου να γονατίσω προκάλεσε αρνητικά σχόλια που με προσβάλλουν ως άνθρωπο, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ρατσιστής και μισώ κάθε μορφή ρατσισμού και διάκρισης. Εκτός από αυτό, που το αναγνωρίζουν όλοι όσοι με ξέρουν ως άτομο αλλά και ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή, δεν αισθάνομαι ότι έπρεπε να το κάνω από απλή υποχρέωση.

Η στάση ζωής που έχω υπαγορεύει ότι τέτοιου είδους μηνύματα εναντίον του ρατσισμού θα έπρεπε να εκπέμπονται πολύ πιο καθαρά και θα έπρεπε να αφορούν όλες τις εκφάνσεις ρατσισμού που βιώνουμε καθημερινά. Από τη δική μου οπτική, είναι μάλλον υποκριτικό να πιστεύουμε ότι εκπληρώσαμε το χρέος μας κατά του ρατσισμού, απλώς υπακούοντας σε εντολή να γονατίσουμε».

Το σχόλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν το ακόλουθο: «Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για σένα, Νέντε».