Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Με τιμές ηρώων η υποδοχή των νικητών

Ανεπανάληπτες στιγμές αναμένεται να ζήσουν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της πρωταθλήτριας κόσμου, άμα τη επιστροφή των «μπλε» στη Γαλλία, η οποία αναμένεται περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Το αεροπλάνο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Σαρλ Ντεγκώλ», όπου πυροσβέστες θα πραγματοποιήσουν «water salute» καταβρέχοντας με νερό το αεροσκάφος. Η υπουργός αθλητισμού, Λόρα Φλεσέλ, θα είναι εκεί για να υποδεχτεί την ομάδα, όμως δεν προβλέπεται  υποδοχή από το κοινό.

Η αποστολή των «τρικολόρ» θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην πλατεία Ετουάλ (Αψίδα του Θριάμβου) για να κατηφορίσει τη λεωφόρο των Ηλύσιων έως το Προεδρικό μέγαρο.

Η μετακίνηση θα γίνει «αυτοκρατορικά», με αργούς ρυθμούς σε ανοικτό λεωφορείο, προς ικανοποίηση των οπαδών που θα επιστρέψουν εκ νέου στη λεωφόρο για να αποθεώσουν τους διεθνείς. Ο Γάλλος Πρόεδρος, που επέστρεψε από τη Μόσχα το πρωί, θα τους δεχθεί περίπου στις 19:30. 

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της Προεδρίας είναι και 1.000 παιδιά, πολλά εκ των οποίων από τα περίχωρα της πρωτεύουσας. Θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους παίκτες που θαυμάζουν και ίσως αγγίξουν το Κύπελλο της δόξας.