Skip to main content

Ισόπαλη, 1-1, με Γάνδη η ΑΕΚ

Ισόπαλη με σκορ 1-1 στο ΟΑΚΑ αναδείχθηκε με την Γάνδη η ΑΕΚ στην πρόβα-τζενεράλε ενόψει του πρώτου αγώνα του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (25/07).

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τραγικό λάθος του Τσιγκρίνσκι, η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της, έφτασε στην ισοφάριση με τον Μάνταλο και είχε αρκετές φάσεις για να πάρει τη νίκη. Το φιλικό με τους Βέλγους, όμως, έμεινε στο 1-1, με τον Μανόλο Χιμένεθ να επιμένει στο 4-4-1-1.

Ο τραυματισμός του Βίκτορα Κλωναρίδη ήταν το γεγονός που επισκίασε το ματς, με τους ανθρώπους της ομάδας να περιμένουν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Μπακάκη, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, όταν ο Τσιγκρίνκι έκανε λάθος γύρισμα στον Ανέστη, ο Σιλά πήρε τη μπάλα και με ασίστ έδωσε την ευκαιρία στον Αντριάσεβιτς να βάλει μπροστά τη Γάνδη.

Αποφασισμένη να πετύχει γκολ μπήκε στο δεύτερο μέρος η Ένωση και τελικά τα κατάφερε στο 74΄ με σκόρερ τον Μάνταλο, ο οποίος πήρε τη μπάλα από την κόντρα σε σουτ του Αϊντάρεβιτς και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (57′ Γκάλο), Βράνιες (57′ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (83′ Τζανετόπουλος), Λόπες (57′ Βινίσιους), Σιμόες (57′ Αϊντάρεβιτς), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (74′ Αλμέιδα), Μάνταλος (74′ Πατίτο), Κλωναρίδης (40′ Τρίστασον), Λιβάγια (46′ Γιακουμάκης).