Skip to main content

Μουντιάλ 208: Γερμανική υπόκλιση στην Εθνική Αγγλίας

Δύο νίκες ακόμα χωρίζουν την Αγγλία από την κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την πρώτη και μοναδική φορά των «Τριών Λιονταριών», το 1966, όταν και είχαν φιλοξενήσει τη διοργάνωση.

Ένα όνειρο που ήρθε πιο κοντά για τους Άγγλους μετά την πρόκριση επί της Σουηδίας (2-0) στα προημιτελικά, όπως σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Οι λόγοι για την επιτυχία της ομάδας  είναι πολύπλοκοι, όπως εξηγεί η FAZ. Στην κορυφή είναι η παροιμιώδης βρετανική ομαδική εργασία. Το μεγάλο αστέρι λείπει. Παρόλο που ο Kειν είναι μέχρι στιγμής με έξι γκολ ο καλύτερος σκόρερ του τουρνουά, είναι ένας επιθετικός που είναι απόλυτα υποταγμένος στο ομαδικό πνεύμα.

Μεγάλο μέρος της ομάδας γνωρίζει ήδη ο ένας τον άλλο από τις «μικρές» Εθνικές. Ο Σαουθγκέιτ δημιούργησε ένα σύνολο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανιμετωπίσεις. Μία ομάδα ιδιαίτερα συμπαγής, με ισχυρή άμυνα. Και φυσικά με την υποστήριξη του τερματοφύλακα.

Με τον 24χρονο Τζόρνταν Πίκφορντ, τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Προσπαθώ να εργαστώ σκληρά για τον εαυτό μου και να δώσω το καλύτερο στον αγώνα για την ομάδα μου», δήλωσε το νούμερο 1 της Εθνικής.

«Όπου και να τους πάει ο δρόμος, ο Σάουθγκεϊτ έχει εμφυτεύσει ένα νέο τρόπο σκέψης στους αιώνια απεχθείς Άγγλους» σημειώνει η FAZ, καλώντας τον Γερμανό ομοσπονδιακό Γιόαχιμ Λεβ να παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την Εθνική Αγγλίας από την τηλεόραση.

«Τα πρότυπα μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικούς στόχους αν θέλουμε να πετύχουμε στο παιχνίδι. Καμία άλλη ομάδα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν το αποδεικνύει αυτό περισσότερο από την Αγγλία», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.