Skip to main content

Τόκιο 2020: Η ΔΟΕ σκέφτεται επιπλέον ιατρικό προσωπικό λόγω της πανδημίας

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να αναλύει τις λεπτομέρειες μιας πολιτικής με την οποία οι αποστολές των χωρών θα ταξιδέψουν με επιπλέον ιατρικό προσωπικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στο πλαίσιο «ελάφρυνσης» της Ιαπωνίας, που μάχεται να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ο επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ Τζον Κόιτς, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πρόσθετο ιατρικό προσωπικό θα βρίσκεται στις αποστολές των Ολυμπιακών αντιπροσωπειών για την υποστήριξη των ιατρικών επιχειρήσεων και την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων αντιμετώπισης της COVID-19.

Ωστόσο, δεν ανέφερε πόσοι επιπλέον επαγγελματίες του ιατρικού τομέα θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή τον αριθμό αυτών που θα πρέπει να ταξιδέψουν με κάθε αποστολή.

Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν υιοθετώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι οι αθλητές δεν θα αναμιχθούν με το ιαπωνικό κοινό, αλλά το τελευταίο διάστημα υπάρχει αυξανόμενη αντίθεση για τη διοργάνωση, που ξεκινά στις 23 Ιουλίου.

Αρκετές δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία έδειξαν ότι η πλειοψηφία του κοινού αντιτίθεται στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακόμη, ένας αυξανόμενος αριθμός επενδυτών σε ιαπωνικές μετοχές πιστεύει ότι η ακύρωση των Αγώνων είναι καλύτερη για την αγορά, εντείνοντας την πίεση στον πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα.