Skip to main content

Α1 Γυναικών: Επαναλαμβάνεται ο πρώτος τελικός των «αιωνίων»

Ο πρώτος τελικός των play off ανάμεσα στους «αιωνίους» αντιπάλους, μπορεί ν΄ ανέδειξε νικητή τον Ολυμπιακό με 72-70 επί του Παναθηναϊκού, παρ΄ όλα αυτά το ματς είναι σα να μην έγινε ποτέ, καθώς θα επαναληφθεί!

Η έφεση που κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι», κατά της πρωτόδικης απόφασης μετά την ένσταση των «πρασίνων» για το καλάθι της Ριντ σε «νεκρό χρόνο» (αρχικά κρίθηκε εκπρόθεσμο, αλλά το πρωτοβάθμιο όργανο αποφάσισε ότι έπρεπε να μετρήσει), απορρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΚΕΔ/ΕΟΚ, οπότε το ντέρμπι θα επαναληφθεί από την αρχή με διαφορετικούς διατητές!

Ο Ολυμπιακός είχε προσφύγει τοι βράδυ της Κυριακής (16/05) με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (φύλλο αγώνα, φωτρογραφίες, βίντεο), ωστόσο, δεν δικαιώθηκε και η επιτροπή συμφώνησε με την αρχική ετυμηγορία του του μέλους της ΚΕΔ, Κώστα Κορομηλά, σύμφωνα με την οποία το καλάθι της Τζάστιν Ριντ έπρεπε να μετρήσει και ο τελικός να πήγαινε στην παράταση.

Με καθυστέρηση μίας ημέρας η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας συνεδρίασε σε δεύτερο βαθμό για την οριστική τύχη του πρώτου τελικού, με τα υπόλοιπα μέλη της (Συμεωνίδης, Ταβουλαρέας, Ζαβλανός και Μητσόπουλος) να ψηφίζουν ομόφωνα για την επανάληψη του αγώνα και όχι να κριθεί μετά από παράταση.

Μένει, πλέον, από τη διοργανώτρια αρχή να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία του πρώτου τελικού, με το πρόγραμμα να «πηγαίνει πίσω» λόγω αυτής της εξέλιξης, την ώρα που η Εθνική ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για τους τελικούς του Eurobasket.