Skip to main content

Νικητής στο «θρίλερ» του ΣΕΦ ο Ολυμπιακός (72-70 τον Παναθηναϊκό) και προβάδισμα για τον τίτλο

Το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του τίτλου της Α1 μπάσκετ γυναικών έκανε σήμερα ο Ολυμπιακός.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε με το καλάθι της Σταμάτη πέντε δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 72-70 του Παναθηναϊκού, πήραν το προβάδισμα στη σειρά των τελικών με 2-1 και χρειάζονται μία νίκη ακόμη για να στεφθούν πρβωταθλήτριες Ελλάδας και την εφετινή σεζόν.

Οι «πράσινες» 1.10” πριν το τέλος με τις βολές της Μόργκαν (κορυφαία του αγώνα με 25 πόντους) προηγήθηκαν 69-65 κι έφτασαν πολύ κοντά στο break, αλλά δεν τα κατάφεραν. Με γκολ-φάουλ της Κόστοβιτς (19 πόντους, 11 ριμπάουντ) και δύο βολές της Σταμάτη, ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 70-69, η Χατζηνικολάου έβαλε τη μία βολή και ισοφάρισε για τις «πράσινες» στα 30 δεύτερα για να έρθει η Σταμάτη να εκμεταλλευτεί το κενό στην άμυνα του «τριφυλλιού» και να «γράψει» το 72-70 με εύκολο λέι απ.

Σε «νεκρό χρόνο» οι φιλοξενούμενες ισοφάρισαν με την Ριντ, αλλά μετά την εξέταση της φάσης οι διαιτητές έκριναν ότι το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο και δεν το μέτρησαν. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, κατέθεσε ένσταση για το τελευταίο καλάθι.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Κυριακή (16/05) στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», με τον Παναθηναϊκό να μην έχει άλλη επιλογή από το νίκη, έτσι ώστε να στείλει τη σειρά των τελικών σε τελευταίο ματς στο ΣΕΦ.