Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Προβάδισμα πρόκρισης η Σερβία

Με το… δεξί μπήκε στο 21ο παγκόσμιο κύπελλο η Σερβία, η οποία επιβλήθηκε με 1-0 της Κόστα Ρίκα στον 5ο όμιλο.

Στον όμιλο που η Βραζιλία είναι το ξεκάθαρο φαβορί, η νίκη των «πλάβι» αποκτά μεγάλη σημασία ενόψει της συνέχειας, καθώς με την Κόστα Ρίκα και την Ελβετία αποτελούν τις τρεις ομάδες που θα «κυνηγήσουν» την 2η προνομιούχο θέση.

Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έφτασε τις 104 συμμετοχές με τη φανέλα της Σερβίας, όντας, πλέον, ο ρέκορντμαν στον σχετικό πίνακα (έμεινε στην 2η θέση ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς).

Οι Σέρβοι είχαν στο πρώτο 45λεπτο τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (68%-32%), ωστόσο, δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0.

Η μεγάλη ευκαιρία του Μιλίνκοβιτς -Σάβιτς στο 27΄ (μπλόκαρε ο Νάβας) ήταν η κορυφαία φάση του πρώτου 45λεπτου.

Η ανωτερότητα της Σερβίας συνεχίστηκε και επιβραβεύτηκε στο 56ο λεπτό με το φανταστικό φάουλ του Αλεξάνταρ Κολάροφ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η αντίδραση του τεχνικού της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Ραμίρες, ήταν η πρώτη αλλαγή, με τον Μπολάνιος να περνά στη θέση του Βενέγκας. Ο 34χρονος μέσος έγινε ο πρώτος Κοσταρικανός με συμμετοχή στα 3 τελευταία Μουντιάλ.

Στο 87΄ οι Σέρβοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς, με το τετ-α-τετ του Μίτροβιτς (καθυστέρησε να πλασάρει και κόπηκε από τους αμυντικούς).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σερβία, Μλάντεν Κρστάιτς, έβαλε στο ματς στο 89΄ τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.