Skip to main content

ΑΕΚ: «Θρίλερ» με Μοντανιέ

Η βεβαιότητα που προερχόταν χθες από την ΑΕΚ στην υπόθεση της πρόσληψης του Φιλίπ Μοντανιέ εξελίχθηκε σήμερα σε «θρίλερ» με άγνωστη -ακόμη- κατάληξη.

Αυτό διότι ενώ ο Γάλλος προπονητής ήρθε κανονικά στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την υπογραφή του συμβολαίου του, στην πράξη αποδείχθηκε ότι η υπόθεση δεν ήταν καθόλου μα καθόλου απλή.

Ο Μοντανιέ προσήλθε στα γραφεία της ΠΑΕ στα Σπάτα περίπου στις 10 το πρωί της Παρασκευής και μέχρι αργά το βράδυ το θέμα δεν είχε τελειώσει.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν πάρα πολύ σκληρές και διακόπηκαν δύο φορές. Ο υποψήφιος προπονητής για τον πάγκο της Ένωσης αποχώρησε την πρώτη φορά λίγο πριν το μεσημέρι για να συζητήσει με τους συνεργάτες του, επανήλθε για λίγο κι επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει για να «ζυγίσει» και πάλι τα δεδομένα της νέας βελτιωμένης πρότασης που φέρεται να του έκανε την δεύτερη φορά η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι άνθρωποι της αθηναϊκής ομάδας ενημέρωσαν πως θα ακολουθούσε και τρίτος κύκλος διαπραγματεύσεων με τον Μοντανιέ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Το «κόλλημα» που υπήρχε εξαρχής ήταν οικονομικής φύσεως κι αφορούσε τις αμοιβές του Μοντανιέ και των συνεργατών του. Γι΄αυτό η ΠΑΕ προχώρησε σε νέα βελτιωμένη πρόταση προκειμένου να πείσει τον Γάλλο και τους συνεργάτες του να πουν το «ναι».

Σε όλες τις επαφές που έγιναν ήταν παρόν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος είχε «ανοιχτή γραμμή» με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον ενημέρωνε για την παραμικρή λεπτομέρεια. Η τελευταία επαφή με τον Μοντανιέ δεν έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ.

Ωστόσο, μετά από αυτή ο υποψήφιος τεχνικός για τον πάγκο της Ένωσης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στα Σπάτα κι όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της νέας σεζόν (προετοιμασία, μεταγραφές), αν και μέχρι τώρα δεν είχε πει ακόμη το «ναι».

Ο Μοντανιέ έχει προγραμματίσει να αναχωρήσει νωρίς το πρωί για την πατρίδα του