Skip to main content

Προς απλοποίηση των εκδηλώσεων στο Τόκιο 2020

Η ιαπωνική κυβέρνηση στοχεύει στην απλοποίηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2021, προκειμένου να περιορίσει τους κινδύνους από την επέκταση των λοιμώξεων λόγω κορωνοϊού και να προστατεύσει την υγεία των αθλητών και του κοινού.

Μεταξύ των αλλαγών που εξετάστηκαν από τους διοργανωτές, όπως αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, είναι η δυνατότητα μείωσης του αριθμού των θεατών, καθώς και η μείωση της διάρκειας της τελετής έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Τα νέα μέτρα θα μπορούσαν επίσης να περιλαμβάνουν ιατρικούς ελέγχους για όλους τους αθλητές, όλο το προσωπικό και τους θεατές και περιορισμούς στην έξοδο των αθλητών από το Ολυμπιακό χωριό.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διοργανώσουμε την εκδήλωση με την ασφαλέστερη μορφή για αθλητές και θεατές» δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχίντε Σούγκα, απαντώντας στον Τύπο, χωρίς ωστόσο να παρέχει περαιτέρω εξηγήσεις για μια πιθανή παραλλαγή της διοργάνωσης, όπως εσχάτως είχε εκφραστεί από τον πρωθυπουργό Σίντζο Άμπε. 

Πηγές, τις οποίες μνημόνευσε το πρακτορείο Kyodo, αναφέρουν ότι οι διοργανωτές του Τόκιο έχουν ήδη ξεκινήσει συνομιλίες με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για προγραμματισμένες αναθεωρήσεις, μείωση του κόστους κι εγγύηση κατάλληλων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αποφασίστηκε στα τέλη Μαρτίου, με τη νέα ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης να έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου 2021.