Skip to main content

Super League: Στο «κόλπο» της πρωτιάς η ΑΕΚ, 3-1 τον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ απάντησε στον Παναθηναϊκό με το ίδιο «νόμισμα» για την ήττα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (0-3), νίκησε τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ με 3-1 και πέρασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 8 βαθμούς, έναντι 10 του ΠΑΟΚ και 7 του Παναθηναϊκού, ενώ ο Πανιώνιος με μόλις 1 πολύ δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση.

Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Γιόχανσον με κεφαλιά αιφνιδίασε τους πάντες ανοίγοντας το σκορ, για να οπισθοχωρήσει στη συνέχεια η Ένωση προκειμένου να δώσει χώρο στους «πράσινους» και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Κάτι τέτοιο συνέβη στη φάση του 40ού λεπτού, όταν Μάνταλος και Μπαρμπόσα έβαλαν στη μέση τον Ταυλαρίδη, ο Πορτογάλος δέχθηκε την ασίστ του συμπαίκτη του και πλάσαρε τον Στιλ διπλασιάζοντας, για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ στο 44΄, όταν νέα κεφαλιά του Γιόχανσον από κόρνερ του Μάνταλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο εκνευρισμένος Βιγιαφάνιες χτύπησε εκτός φάσης τον Μάνταλο και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Παρόλα ταύτα ο Λέτο στο 54΄ μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά από σέντρα του Νάνο και ξανάβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει αν και με παίκτη λιγότερο αλλά να μην μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 69΄, όμως, οι «πράσινοι» φανέρωσαν και πάλι τα αμυντικά κενά τους, όταν σε νέο κόρνερ του Μάνταλου και πάσα στη γραμμή της περιοχής, ο Μπαρμπόσα σούταρε με άνεση, η μπάλα βρήκε και στον Μολέδο και κάπως έτσι έγινε το τελικό 3-1, με την ΑΕΚ να χάνει πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια, αφού ο αντίπαλός της απλώς δεν υπήρχε στο γήπεδο.