Skip to main content

Super League: Εύκολα ο Παναθηναϊκός 3-0 την κουρασμένη ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη νίκη στα πλέι οφ και ταυτόχρονα πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι σε ομάδα της πρώτης πεντάδας, επικρατώντας εύκολα της ΑΕΚ με 3-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Έτσι η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έφτασε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση (7 βαθμοί), ενώ η Ένωση έμεινε στους 5 και ο Πανιώνιος, που τέθηκε γρήγορα εκτός «κούρσας», στον ένα βαθμό.

Ουσιαστικά, απόψε μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν οι «πράσινοι». Η ΑΕΚ εμφανίστηκε πολύ κουρασμένη μετά τον τρίτο αγώνα που έδωσε στο τελευταίο εξαήμερο και αν εξαιρεθεί η φάση στο 7ο λεπτό, όταν στη σέντρα του Τζεμπούρ στο πρώτο δοκάρι το ξεπέταγμα του Σιμόες έφερε μια άστοχη κεφαλιά από καλή θέση, δεν απείλησε ποτέ τον Στιλ.

Στο 11΄ από λάθος των παικτών της Ένωσης στο ξεκίνημα της φάσης ο Λέτο πάσαρε στον Λουντ κι εκείνος βρήκε τον Μπεργκ, που προσπάθησε να κάνει το τακουνάκι, για να φτάσει η μπάλα στον Λουντ μετά από κόντρα στον Ντιντάκ και ο Φινλανδός να γράψει το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε στο 30΄ και στη δεύτερη ευκαιρία που είχε στο παιχνίδι: ο Κολοβέτσιος αρχικά και ο Σιμόες στη συνέχεια έχασαν τον Βιγιαφάνιες, που έβγαλε ωραία σέντρα και ο Μπεργκ με εναέρια προβολή πρόλαβε την έξοδο του Ανέστη και σημείωσε το δεύτερο τέρμα του στα πλέι οφ και συνολικά 17ο στο φετινό πρωτάθλημα.

Με την πάροδο του χρόνου η κούραση κατέβαλε τους παίκτες της ΑΕΚ, που είχαν πρόβλημα σε κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας οπότε δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους με τον Μπεργκ (60΄), τον Λουντ (64΄) και τον Κουτρουμπή (68΄), για να φτάσουν στο 3-0 στο 90΄, με τον Κλωναρίδη να σπριντάρει αφήνοντας τους πάντες πίσω του, να περνά και τον Ανέστη και να πλασάρει από πλάγια αριστερά σε άδεια εστία.