Skip to main content

Πρώτος στόχος της ΑΕΚ ο Λαλά, εναλλακτική λύση ο Αβεστ

Θέμα ημερών είναι να κλείσει το θέμα της απόκτηση του δεξιού μπακ στην ΑΕΚ, καθώς οι άνθρωποι της ΠΑΕ εντείνουν τις προσπάθειές τους για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο μεγάλος στόχος της Ένωσης για τη συγκεκριμένη θέση είναι ο Κένι Λαλά της Στρασμπούρ, με τον Παναγιώτη Κονέ να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την πλευρά του παίκτη και την γαλλική ομάδα.

Ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» έχει παρουσιάσει στον παίκτη ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ και μια πολύ αξιόλογη προσφορά, ωστόσο, ο 29χρονος Γάλλος δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Αυτό διότι ο παίκτης ανήκει στην Στρασμπούρ (σ,σ. είναι βασικό στέλεχος της ενδεκάδας) και το ερχόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Το συμβόλαιό του με τη γαλλική ομάδα δεν έχει ανανεωθεί και είναι ελεύθερος να συζητά με οποιοδήποτε σύλλογο επιθυμεί να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Πρόκειται για ένα δεξιό φουλ μπακ που παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες, έχει πολύ καλές επιδόσεις από τα στημένα (εκτελεί φάουλ και πέναλτι) και γενικά συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υστερεί και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Εφέτος μετρά 19 συμμετοχές, 3 γκολ και μία ασίστ. Συνολικά στη Ligue 1 έχει 240 εμφανίσεις με 16 γκολ και 21 ασίστ. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ εκτός Γαλλίας αγωνιζόμενος από το 2017 στην ομάδα του Στρασβούργου και νωρίτερα σε Βαλανσιέν και Λανς.

Η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Για το λόγο αυτό οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν και κάποιες εναλλακτικές λύσεις, όπως αυτή του Ολλανδού αμυντικού, Χίντε Τερ Αβεστ.

Ο τελευταίος ανήκει στην Ουντινέζε, όπου ο Κονέ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις μετά το πέρασμά του από την ιταλική ομάδα. Ο ύψους 1.82μ δεξιός μπακ ξεκίνησε τη σεζόν βασικός, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει χάσει την θέση του στο αρχικό σχήμα από τον Αργεντινό Ναουέλ Μολίνα.

Πρόκειται για έναν αθλητικό παίκτη με ιδιαίτερη έμφαση στις προωθήσεις και αποτελεί μία λύση για τα μετόπισθνεν, εφόσον δεν προχωρήσει του Λαλά.