Skip to main content

Χιμένεθ: Έτσι είναι το ποδόσφαιρο

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχασε άλλον έναν τελικό Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, όμως αποδέχθηκε ψύχραιμα την κατάσταση και δεν είχε παράπονο από τους παίκτες του.

Όπως είπε «προσπαθήσαμε, αλλά παίζει και ο αντίπαλος. Πιέσαμε ψηλά, μπήκαμε με τέσσερις παίκτες που έπαιζαν από το κέντρο και μπροστά. Ρισκάραμε, αλλά δεν κερδίσαμε. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο».

Και συνέχισε: «Ο Κρέσπο, ο Βαρέλα και ο Μάτος είναι καλοί και έμπειροι ποδοσφαιριστές. Παίζουν πολλά χρόνια μαζί, δίνουν το ρυθμό, ελέγχουν το ρυθμό και είναι εξαιρετικοί στην άμυνα. Αλλά κι εμείς με τον Μάνταλο, τον Λιβάγια, τον Μπακασέτα, τον Πόνσε δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε. Σήμερα ο αντίπαλος ήταν ανώτερος, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ξεκάθαρη φάση που είχε. Εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δύο καθαρές φάσεις».

Ερωτηθείς για το ότι η ομάδα του ολοκλήρωσε μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο χωρίς νίκη σε ντέρμπι, ο Ισπανός σχολίασε ότι «τα ντέρμπι είναι πάρα πολύ σημαντικά για να κατακτήσεις τίτλους, αλλά όπως είπα και πριν, στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι θα συμβεί. Μπορεί να νικήσεις οκτώ ντέρμπι και να χάσεις οκτώ ντέρμπι».

Και πρόσθεσε: «Το σημαντικό είναι να το προσπαθείς και σήμερα οι παίκτες μου το προσπάθησαν. Το χειρότερο είναι η απογοήτευση για τον κόσμο, για εμάς, για την οικογένεια μας, αλλά τα παιδιά το προσπάθησαν και δεν μπορώ να τους καταλογίσω τίποτα».

Αναφορικά με το πλάνο της νέας περιόδου, τόνισε: «Χρειαζόμαστε κάποιους που μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα, όπως ο Αλμπάνης που ήταν άρρωστος για δέκα μέρες. Αλλά περιμένω πολλά περισσότερα από αυτόν. Πρέπει να δώσει τη μάχη του για να πάρει θέση, να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Χρειαζόμαστε ταχύτητα στα άκρα».

Για τις διαδοχικές ήττες σε τελικό, ο Χιμένεθ μίλησε για πρώτη φορά για «κλοπή», το 2017. «Στο Βόλο μας έκλεψαν. Έγιναν τα πάντα εκεί. Χάσαμε πέρυσι στον τελικό και φέτος υπήρξε πολύ ισορροπημένο ματς. Ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα κανονικό γκολ και το VAR έδειξε ότι το πέναλτι που υπήρξε δεν ήταν πέναλτι», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο διαιτητής αλλά πρέπει να τα αναλύουμε σωστά. Μας έκλεψαν στο Βόλο, χάσαμε δίκαια πέρυσι γιατί κολλήσαμε στους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα και φέτος ήταν ο πιο ισορροπημένος τελικός. Δεν είναι δίκαιο να ξεχνάς το παρελθόν όμως»