Skip to main content

«Χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Ανακοίνωση κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ και του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάνοντας λόγο για «παράνομη διοίκηση» με την οποία «δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται ο υπουργός Αθλητισμού».

«Ο Υπουργός Αθλητισμού, σε ευνομούμενη Πολιτεία, δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται με την παράνομη διοίκηση της ΑΕΚ και τον κρυπτόμενο και “αόρατο” ιδιοκτήτη της και να ακολουθεί τις διαρροές και τις επίσημες ανακοινώσεις της.

Ο κύριος Κοντονής, με τις ωμές παρεμβάσεις του, ευτελίζει τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς, επηρεάζει ευθέως τους διαιτητές και τους αθλητικούς παράγοντες και κάνει τη χώρα μας περίγελο διεθνώς, αλλά και στα μάτια του κάθε σκεπτόμενου Έλληνα πολίτη.

Αν θέλετε να μη γίνει ο τελικός κύριε Κοντονή, να έχετε το θάρρος να τον ματαιώσετε και να πάρετε την ευθύνη. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ο κόσμος του έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η απάντηση της Ένωσης ήταν πως «κανείς από τη διοίκηση της ΑΕΚ δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα…».

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων», η ακόλουθη: 

«Κανείς από την διοίκηση του Ολυμπιακού δεν ήταν τρόφιμος φυλακών. Κανείς από την διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έχει πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων για λαθρεμπόριο ούτε έχει ανοιχτές υποθέσεις χρεών προς το δημόσιο.

Κανείς στον Ολυμπιακό δεν έχει κάνει καθημερινή του ασχολία τις απειλές και τους τραμπουκισμούς. Τέλος κανείς στον Ολυμπιακό δεν είναι σαν τον ‘αόρατο’ που ενώ δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του για να αγοράσει ένα παγωτό, αγόρασε με την παρέα του για ένα κομμάτι ψωμί τον ΟΠΑΠ ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο».

Όπως ήταν φυσικό, δεν άργησε να έρθει η απάντηση της ΑΕΚ: 

«Στη φυλακή βρίσκεται το πρώην στέλεχος και στενός συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιος Κοτσώνης με πρόταση για ισόβια από την εισαγγελέα.

Και βεβαίως αυτό που όλοι περιμένουμε είναι και την απόφαση της δικαιοσύνης για την ποδοσφαιρική εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση δεν θα αργήσει, όσο κι αν προσπαθούν παράξενα κυκλώματα να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη.

Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι δεν τα γνωρίζουμε. Τα πάντα γνωρίζουμε και θα επανέλθουμε λίαν συντόμως με νέα στοιχεία…».

Η… ρελάνς από τον Ολυμπιακό ήταν επίσης άμεση και εκφράστηκε ως εξής: 

«Επειδή οι αγράμματοι είναι δύσκολο να αντιληφθούν μερικά πράγματα να ξεκαθαρίσουμε ότι: 

1)Αναφορικά με τον κ. Κοτσώνη, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, η διοίκηση του Ολυμπιακού και η Ολυμπιακή οικογένεια δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το οτιδήποτε αφορά στην συγκεκριμένη υπόθεση. Όσοι προσπαθούν σκόπιμα να λασπώσουν κάνοντας αστείους και συκοφαντικούς συνειρμούς παίρνουν απαντήσεις στα δικαστήρια και θα συνεχίσουν να τις παίρνουν. 

2) Ο Αιμίλιος Κοτσώνης δεν υπήρξε ποτέ μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού ούτε άσκησε ποτέ διοίκηση στον Ολυμπιακό και ποτέ δεν είχε κάποια θέση στην ομάδα του Ολυμπιακού. 

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο άλλωστε ο υποβολέας της ανακοίνωσης, που δεν είναι άλλος απο τον “αόρατο” ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, μπορεί να μας πει περισσότερα, αφού ο άνθρωπος αυτός ήταν ο καλύτερος φίλος του αδερφού του Ιάκωβου σε όλη τη διαδρομή της ζωής του έως τώρα, ενώ και με τον ίδιο έκανε παρέα για δεκαετίες. 

3) Το τι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη δεν θα το υποδείξει ούτε θα το προαναγγείλει ο αρχιερέας του λαθρεμπορίου στη χώρα μας, ούτε ένας τύπος που δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του πουθενά λόγω χρεών και υποχρεώσεων στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Απαντήστε κύριε Μελισσανίδη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών με την εξαγορά του ΟΠΑΠ, απαντήστε για τις πολλές εκκρεμείς υποθέσεις σας στην ελληνική Δικαιοσύνη και το λαθρεμπόριο, απαντήστε για τις απειλές και τους τραμπουκισμούς (και όχι μόνο) και μην ανησυχείτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο είστε πρωταγωνιστής στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του και τη διαδρομή σας την ξέρει όλη η Ελλάδα. Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα η Δικαιοσύνη και η αλήθεια θα λάμψουν. Όσο και αν επιμείνετε οι προβολείς θα μείνουν αναμμένοι…».

Οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν λίγο πριν τη 01:00 τα ξημερώματα: «Είναι δική σας επιλογή το ποιον θεωρείτε ως τον απόλυτο εφιάλτη σας. Μην πουλάτε όμως τόσο εύκολα τους φίλους σας. 

ΥΓ: Όσους… παπάδες κι αν βάζετε, δεν θα μπορέσετε να γλιτώσετε, ούτε να σβήσετε τα ίχνη σας στην εγκληματική οργάνωση. Εδώ είμαστε. Και πολύ σύντομα θα εκπλαγείτε… Ολα μπροστά μας είναι».