Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση που συγκλόνισε πρόσφατα των χώρο της γυμναστικής και όχι μόνο περιμένει από τους αρμόδιους φορείς το υφυπουργείο αθλητισμού, όπως τόνισε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6» ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Η επίσημη καταγγελία για κακοποιήσεις στο χώρο της ενόργανης γυμναστικής, σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα δεν περιέχει συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ όπως επισήμανε υπήρξε άμεση επικοινωνία με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των αθλητών/αθλητριών που καταγγέλλουν τα περιστατικά.
Στην επαφή αυτή ο υφυπουργός αθλητισμού κατέστησε σαφές ότι το υπουργείο θα κινηθεί άμεσα, εφόσον υπάρξουν στοιχεία και συγκεκριμένα περιστατικά. Επίσης αποκάλυψε ότι και ο ίδιος είχε επικοινωνία με κορυφαίους αθλητές της γυμναστικής, για να μεταφέρουν και εκείνοι τυχόν περιστατικά που όντως έχουν πέσει στην αντίληψη τους.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός αθλητισμού «…φαίνεται πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά», διευκρινίζοντας ότι «…παλαιότερα οι προπονητές είχαν περισσότερους από έναν ρόλο στη ζωή του αθλητή, εφόσον δεν υπήρχαν εξειδικεύσεις, υπήρχαν όντως ακραίες συμπεριφορές, αλλά ακόμα τέτοιες συμπεριφορές, υπήρξαν και από γονείς που δεν δέχονταν το δικό τους το παιδί να αστοχήσει, να έχει μία άτυχη στιγμή.»
Υποστήριξε ακόμη πως «… όταν όμως συζητάμε για σεξουαλική κακοποίηση, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και όταν δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία δυσκολεύεται η διαχείριση τόσο από το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και από τις αρχές.»
Αναφερόμενος γενικότερα στις καταγγελίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων, ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε ότι «,,, αυτά τα πράγματα χρειάζονται μέτρο και πολλή υπευθυνότητα», ενώ συνέστησε «,,, να μην φτάνουμε στα άκρα.»
Μετά από σχετική ερώτηση στάθηκε και πάλι στην απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να δημοσιοποιήσει την προσωπική της ιστορία, λέγοντας πως «…συζητάμε για βαρύτατες ευθύνες τις οποίες πρέπει να αναλαμβάνει ο κάθε εκλέκτορας», απαντώντας παράλληλα και σε ερώτηση για τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών στην ελληνική ομοσπονδία της ιστιοπλοϊας.
Σε ερώτηση για το πώς το εξηγεί ο ίδιος να μην εκλέγονται πρόσφατα στην ΕΠΟ πρώην διεθνείς παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος, ο Χαριστέας, ο Καφές απάντησε πως «…συζητάμε για μία κατάσταση που αντιμετώπισε στην ομοσπονδία ριζωμένη για 20 – 30 – 40 – 50 χρόνια. Σε κάποιες το πουλόβερ ξηλώθηκε ολοσχερώς, σε κάποιες άλλες ξηλώθηκε το μισό, ακόμα και στην ιστιοπλοϊα, πρόσθεσε, μεγάλοι όμιλοι δεν συνέπραξαν στην επανεκλογή και κατ’ ουσίαν επιβράβευση της συγκεκριμένης κυρίας που από γραμματέας έγινε πρόεδρος.»
Τόνισε, ακόμα, πως το υπουργείο δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω από το να βάλει το πλαίσιο, για όποια περιστατικά καταγγέλθηκαν. Απευθύνθηκαν αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, αλλά από εκεί και μετά ο εκλέκτορας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν με τα κριτήριά του.
«Οι περιφερειακοί όμιλοι στήριξαν αυτό το σχήμα στην ιστιοπλοΐα», είπε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε «… επηρεαζόμενοι πιθανότατα από κάποια οφέλη που διαχρονικά απολάμβαναν από συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ οι μεγάλοι όμιλοι που στην πραγματικότητα έχουν και τους κορυφαίους αθλητές που αντιτάχθηκαν, έκαναν άλλες επιλογές.»