Skip to main content

Ο παλαίμαχος Γουντ μεταξύ των διαδηλωτών στο Καπιτώλιο

Ο Αμερικανός παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Ντέιβιντ Γουντ, πρωταθλητής Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα, ήταν μεταξύ των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ που διαδήλωσαν χθες μπροστά από το Καπιτώλιο και αρκετοί απ΄ αυτούς εισέβαλαν στο κτίριο.

Ο 56χρονος Γουντ, με αθλητική φόρμα και τη σημαία των ΗΠΑ αναφέρει η ισπανική Mundo Deportivo, δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες και βίντεο, όπου καταγγέλλει την υποτιθέμενη εκλογική νοθεία στις πρόσφατες εκλογές. 

Ο Γουντ, πολύ αγαπητός τότε στην Μπαρτσελόνα, εκτός από το πρωτάθλημα Ισπανίας είχε παίξει και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1990), νικώντας στα ημιτελικά 104-83 τον Άρη, για να ηττηθεί στον τελικό με 72-67 από τη Γιουγκοπλάστικα.

Μετά τους Καταλανούς έπαιξε και σε άλλες ισπανικές ομάδες (Μπασκόνια, Ουνικάχα, Μούρθια, Γκραν Κανάρια, Φουερνλαμπράδα) και ακολούθως σε οκτώ ομάδες NBA, μεταξύ των οποίων το Μιλγουόκι.

Μετά την αποχώρησή του από τον αθλητισμό και το μπάσκετ (2003), ο Γουντ εμφάνισε ένα εξαιρετικά συντηρητικό προφίλ, καθώς και θρησκευτικό φανατισμό.