Skip to main content

Super League: «Καθάρισε» ο Πέκχαρτ για την ΑΕΚ, 2-0, τον Πανιώνιο

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ και με δύο γκολ του Πέκχαρτ στο 72΄ και 80΄ νίκησε με 2-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ.

Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Αγρίνιο και Μυτιλήνη (0-1 από τον Παναιτωλικό, 0-0 με την Καλλονή) η Ένωση κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» χάρις στην εκτελεστική δεινότητα του Τσέχου στράικερ. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ουσιασικά «κλειδώνει» την 2η θέση στην κανονική περίοδο και θα ξεκινήσει με βαθμολογικό πλεονέκτημα τα play offs, αρκεί να δικαιωθεί στην επιτροπή εφέσεων και να της επιστραφούν οι 3 βαθμοί που τιμωρήθηκε για τα επεισόδια στο ματς με τον Ατρόμητο.

Το παιχνίδι κρίθηκε από τις δύο αλλαγές του Πογέτ. Μπαρμπόσα και Πέκχαρτ μπήκαν στο παιχνίδι στο 67΄ και 68΄ και σε λιγότερο από 15 λεπτά από ισάριθμες μπαλιές του Πορτογάλου, ο Τσέχος παραβίασε την εστία του ανίκητου μέχρι τότε Διούδη. 

Η πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς έγινε στο 9΄ για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο Βάργκας έδωσε στον Ντίντακ, εκείνος έβγαλε τη μπαλιά στο κέντρο της άμυνας του Πανιωνίου όπου ο Μπουονανότε με δυνατό σουτ δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. 

Νέα καλή στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» στο παιχνίδι στο 19΄. Ο Γιόχανσον, που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ χωρίς να υποδεχθεί, έβγαλε τη σέντρα και μετά την πάσα του Αραβίδη στον Βάργκας ο τελευταίος έπιασε το σουτ και ο Διούδης έκανε μεγάλη επέμβαση.

Σε μία από τις ξαφνικές αντεπιθέσεις που έβγαλαν στο παιχνίδι οι «κυανέρυθροι» είδαν τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από το πλασέ του Ανσαριφάρντ στο 23΄, αλλά το γκολ δε μέτρησε με υπόδειξη του βοηθού διαιτητή. Από το τηλεοπτικό ριπλέι φαίνεται ότι ο επιθετικός του Πανιωνίου ήταν ελάχιστα πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της Ένωσης.

Μετά το 30΄ οι Νεοσμυρνιώτες ισορρόπησαν πλήρως το ματς και στο 43΄ λίγο έλλειψε να προηγηθούν με το δυνατό σουτ του Μπακασέτα να περνάει μόλις άουτ στην τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη, αλλά και πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που «άγγιξε» το γκολ στο 53΄ με την καρφωτή κεφαλιά του Μάνταλου να διώχνει σωτήρια ο Διούδης. Η είσοδος των Μπαρμπόσα και Πέκχαρτ στο 67΄ και 68΄ άλλαξαν εντελώς τα δεδομένα του αγώνα.

Από μπαλιές του Πορτογάλου στο 72΄ και 80΄ ο Τσέχος στράικερ παραβίασε δύο φορές την εστία του Διούδη και με το 2-0 από τα τέρματα του Πέκχαρτ η Ένωση πήρε τη μεγάλη νίκη επί του Πανιωνίου. Στις καθυστερήσεις ο Μπακασέτας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.