Skip to main content

Στον τελικό του Κυπέλλου με Λάζαρο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στον 24ο τελικό της ιστορίας της στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στις 12 Μαΐου 2018 θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, διεκδικώντας το 16ο τρόπαιο στη διοργάνωση.

Τη «χρυσή πρόκριση» έδωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με υπέροχο βολ πλανέ, κι ενώ ως εκείνο το σημείο οι «βυσσινί» κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους, μετά τη νίκη με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς συγκινήσεις, αφού οι φιλοξενούμενοι επιδίωξαν και πέτυχαν να πάνε τον αγώνα σε αργό ρυθμό. Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, η κατοχή μπάλας έφτασε στο μεγαλύτερο διάστημα το 81%-19%, αλλά φάσεις για γκολ και κλασικές ευκαιρίες δεν καταγράφηκαν.

Μην έχοντας τίποτα να χάσει, η Λάρισα αποφάσισε να ανοιχτεί στο δεύτερο 45λεπτο και μόλις στο 48΄ έχασε μια ευκαιρία, όταν ο Κριζμάν απέφυγε και τον Μπάρκα αλλά βγήκε πλάγια, δεν γύρισε ούτε στον Χούμπτσεφ που περίμενε και τελικά ανακόπηκε σε κόρνερ.

Στο 57΄ η ΑΕΛ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και να δώσει μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όταν ο Κρίζμαν έβγαλε σε θέση βολής τον Ντέλετιτς, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ.

Ο Χιμένεθ αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ΑΕΚ, αφήνοντας στην άκρη την έως τότε συντηρητική προσέγγισή του, περνώντας Μασούντ και Χριστοδουλόπουλο. Η Ένωση απόκτησε μεν μεγαλύτερη επιθετικότητα αλλά και πάλι ευκαιρίες δεν έκανε.

Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει για την ΑΕΚ, ώσπου το λόγο πήρε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, ο διεθνής επιθετικός στόπαρε με το στήθος και γύρισε με ένα έχξοχο βολέ για τη μεγάλη πρόκριση.