Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Για πρώτη φορά το ίδιο ζευγάρι για 3η σερί χρονιά

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ετοιμάζονται να «μονομαχήσουν» για 3η σερί σεζόν για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που εάν επαληθευτεί θα συμβεί για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης.

Με τις χθεσινοβραδινές (3/04) νίκες τους, με το ίδιο, μάλιστα, σκορ (2-0), επί των Αστέρα Τρίπολης και Λαμίας, οι δύο «δικέφαλοι» έχουν κάνει το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για να περάσουν στον τελικό (θα προηγηθούν οι ρεβάνς της 24ης Απριλίου σε Τρίπολη και Λαμία αντίστοιχα).

Εάν τελικά οι δύο ομάδες επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και δώσουν ραντεβού για τρίτη σερί χρονιά, αυτό θα είναι κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Στο παρελθόν, δύο φορές, χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίες σεζόν, το ίδιο ζευγάρι βρέθηκε στον τελικό σε ισάριθμες χρονιές. Η πρώτη ήταν το 1958 και μετά το 1959, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί της Δόξας Δράμας με 5-1 και 2-1 αντίστοιχα.

Πέρασαν 35 χρόνια από τότε και το 1994 και 1995, ο Παναθηναϊκός έκανε το repeat απέναντι στην ΑΕΚ με 4-2 στα πέναλτι την πρώτη χρονιά και 1-0 την επόμενη.

Μετά φτάσαμε στο 2017 και 2018 για να έρθει ο ΠΑΟΚ να κάνει το back to back με την κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στην ΑΕΚ (2-1 και 2-0).

Για τους «κιτρινόμαυρους», εφόσον προκριθούν, θα είναι ο τέταρτος σερί τελικός, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα, παρά μόνο η… ΑΕΚ από το 1994 ως το 1997, έχοντας δύο κατακτήσεις.