Skip to main content

Η ΔΟΕ αποφασίζει άμεσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Εντός των προσεχών ημερών θα ληφθεί απόφαση για την τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters (δύο) πηγές εντός του Ολυμπιακού κινήματος.

Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή κατά την οποία οι Ιάπωνες διοργανωτές αλλά και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πιέζονται πανταχόθεν να αναβάλουν τη διοργάνωση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το μεσημέρι (13:00 ώρα Ελλάδας) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, θα μιλήσουν τηλεφωνικά, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Όπως έγινε γνωστό από τις δύο πηγές, Ιαπωνία και ΔΟΕ δεν θα περιμένουν να εξαντληθούν οι τέσσερις εβδομάδες των διαβουλεύσεων, που είχε ανακοινώσει η ΔΟΕ την περασμένη Κυριακή, αλλά η απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Εφόσον υπάρξει αναβολή των Αγώνων, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα συμβεί καθώς με την πανδημία να εξαπλώνεται καθημερινά και με πολλές χώρες να έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα επιτρέψουν την αποστολή Ολυμπιακής ομάδας η απόφαση είναι μονόδρομος, θα είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που η διοργάνωση θα μετακινηθεί κατά τη διάρκεια περιόδου Ειρήνης.

Υπενθυμίζεται πως Καναδάς και η Αυστραλία δήλωσαν ότι δεν θα στείλουν ομάδες, ακολούθησε στον ίδιο τόνο η Βρετανία, ενώ παρά τη στήριξη προς την Ιαπωνία από τον Πρόεδρο Τραμπ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν το ειδικό βάρος τους στις προσκλήσεις για αναβολή.