Εκτός έδρας αγωνίζονται σήμερα (26/4) Άρης και Αστέρας Τρίπολης για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ (θέσεις 5-8), δηλαδή οι ομάδες που διεκδικούν την πέμπτη θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στα προκριματικά του Conference League.
Η προϋπόθεση είναι να μην κατακτήσει ο ΟΦΗ το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό της 17ης Μαΐου, απέναντι στον Ολυμπιακό.
Με κοινή ώρα έναρξης (20:00), θα παίξουν απόψε Ατρόμητος-Άρης και ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Ηρακλείου έχει στρέψει την προσοχή στον τελικό, με αποτέλεσμα να μετρά τρεις ήττες στη διαδικασία των πλέι οφ.
Από την άλλη, το -6 από τον Άρη είναι μεγάλη απόσταση για τους Αρκάδες, που στις δυο εφετινές επισκέψεις στο «Θ. Βαρδινογιάννης» ηττήθηκαν με 2-1 στο πρωτάθλημα και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Κύπελλο.
Ο Ατρόμητος έχει να νικήσει τον Άρη ως γηπεδούχος από τον Δεκέμβριο του 2018, κι αν θέλει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες για την πέμπτη θέση θα πρέπει να διακόψει αυτό το άσχημο για τους «κυανόλευκους» σερί.
Από την πλευρά της, η μακεδονική ομάδα έκανε το 3χ3 στον πρώτο γύρο των πλέι οφ και είναι το μέγα φαβορί για την εξασφάλιση της κορυφής.