Skip to main content

Με μυθική ανατροπή ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ

Ο «δικέφαλος» του Βορρά σκόραρε τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο, ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου μέρους και επικράτησε επί της Ένωσης στην Opap Arena με 3-2

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι «δικεφάλων» στην πρεμιέρα των play offs, καθώς επικράτησε επί της ΑΕΚ στην Opap Arena με 3-2 και μείωσε την διαφορά από την Ένωση στους τέσσερις πόντους (53 – 49).

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πήρε το προβάδισμα από το 22ο λεπτό, όταν ο Πινέδα έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος γύρισμα του Ζίβκοβιτς, κέρδισε το πέναλτι από τον Κοτάρσκι και ο Μάνταλος έγραψε το 1-0.

Η Ένωση συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, πατούσε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν είχε καλές επιλογές για να δημιουργήσει μεγαλύτερες φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο ισορρόπησε και είδε τον Καμαρά στο 42΄ να αστοχεί με το κεφάλι, ενώ στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Μουκουντί.

H εκκίνηση του δευτέρου μέρους ήταν ιδανική για τους γηπεδούχους. Στο 47΄ ο Μπάμπα έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή από τον Λαμέλα και ο Αργεντινός εξτρέμ με υπέροχο τελείωμα έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 58΄, όταν από τη μεταβίβαση του Μιχαηλίδη ο Κωνσταντέλιας κατέβασε την μπάλα με άψογο τρόπο, πέρασε τον Μπρινιόλι και μείωσε σε 2-1.

Στο 64΄ ο Τσάλοφ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά τελικά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 2-2 στο 67΄, με τον Ζίβκοβιτς από πλάγια θέση να νικά στην κλειστή γωνία τον Μπρινιόλι.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν σταμάτησε εκεί! Στο 87΄ ο Τσάλοφ έκανε υπέροχη ντρίμπλα, πάσαρε κάθετα και ο Πέλκας με πλασέ νίκησε τον Ιταλό τερματοφύλακα για την ολική ανατροπή, σημειώνοντας το νικητήριο γκολ.