Skip to main content

Euroleague: Ξέσπασε στο φινάλε και νίκησε την Άλμπα ο Παναθηναϊκός

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Με ένα μεγάλο σερί στα τελευταία λεπτά, οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβλήθηκαν επί των Γερμανών στο ΟΑΚΑ με 91-81

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να δυσκολεύθηκε από την ουραγό Άλμπα στο ΟΑΚΑ, μπορεί να κινδύνευσε με τεράστια γκέλα αλλά με φοβερή άμυνα στο τέλος και ένα σερί 21-0, έκανε το καθήκον του, επικρατώντας επί των Γερμανών με 91-81.

Στο ξεκίνημα του αγώνα και ενώ έχασε τον Όσμαν με τραυματισμό, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ, έχοντας τους Γερμανούς από κοντά, στο 23-19.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ευρώπης πάτησαν… γκάζι και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 46-35, παρά το γεγονός πως ήταν άστοχοι από το τρίποντο, μετρώντας 1/10!

Στον αντίποδα, η αρχή του δευτέρου μέρους δεν ήταν καλή για το Τριφύλλι, καθώς έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τους φιλοξενούμενους, με το 66-64 στο 30′ να δημιουργεί άγχος για το φινάλε του ματς ενώ ο Έργκιν Άταμαν είδε και τον Παπαπέτρου να αποχωρεί με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Μάλιστα, η Άλμπα ξεκίνησε με 7-0 σερί την τελευταία περίοδο και προηγήθηκε με 71-66 στο 32′.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε αρχικά από την άμυνα με τον Καλαϊτζάκη να κάνει την διαφορά και έπειτα η επίθεση των «πρασίνων» πήρε μπροστά, έβαλε κρίσιμα καλάθια, έκανε σερί 21-0(90-77 από 69-77) και οι Αθηναίοι έκαναν το αυτονόητο, φτάνοντας στη νίκη, επικρατώντας με 91-81.

Ο Γκάμπριελ ήταν εξαιρετικός με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Ναν πρόσθεσε 18 πόντους, ο Χουάντσο είχε 9 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Γκραντ έκανε σπουδαίο ματς, σκοράροντας 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 46-35, 66-64, 91-81.