Ξεκίνημα με το δεξί για την Μαρία Σάκκαρη στο Indian Wells, αφού στην πρεμιέρα της στο διάσημο τουρνουά της Καλιφόρνια επιβλήθηκε με 6-0, 6-3 της Βουλγάρας Βικτορίγια Τόμοβα, Νο63 στην παγκόσμια κατάταξη.
Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Αμερικανίδα, Κόκο Γκοφ (Νο3 στον κόσμο), η οποία νίκησε δύσκολα με 6-4, 3-6, 7-6(4) της Γιαπωνέζας Μογιούκα Ουτσιμίγια (Νο52).
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο29 στην ATP, έκανε τρία συνεχή breaks στο 2ο, στο 4ο και στο 6ο game, ενώ κρατώντας το δικό της σερβίς πήρε το πρώτο σετ με 6-0 μετά από 28 λεπτά αγώνα.
Στο δεύτερο το «σπάσιμο» του σερβίς ήταν στην… ημερήσια διάταξη του σετ, αφού οι αντίπαλες έκαναν συνολικά 7 breaks! Η Σάκκαρη έκανε τα τέσσερα απ΄ αυτά και το κατάκτησε με 6-3 σε 43 λεπτά, φτάνοντας στη νίκη.