Skip to main content

Για το πρώτο βήμα προς τους «8» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν στη Νορβηγία με την πρωταθλήτρια Μπόντο Γκλιμτ ενώ το «τριφύλλι» υποδέχεται τη Φιορεντίνα

Ευρωπαϊκή είναι η βραδιά της Πέμπτης για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τις δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και οι οποίες βρίσκονται στη φάση των «16».

Στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων τους, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στη Νορβηγία την πρωταθλήτρια της χώρας, Μπόντο Γκλιμτ, με ώρα έναρξης στις 22:00 για το Europa League.

Νωρίτερα (19:45) θα έχει προηγηθεί η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για το Conference League με τη φιναλίστ των δύο τελευταίων διοργανώσεων, Φιορεντίνα.

Η πειραϊκή ομάδα, κάτοχος του Conference League από την περασμένη περίοδο, θα αντιμετωπίσει στον τεχνητό χλοοτάπητα το σκανδιναβικό συγκρότημα, που αγωνίζεται στους νοκ άουτ γύρους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τέταρτη συνεχή σεζόν.

Στη League Phase τερμάτισε στην ένατη θέση χάνοντας την πρώτη οκτάδα (και την απευθείας πρόκριση) στη διαφορά τερμάτων.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ευχαριστημένος με τη δουλειά της ομάδας του στη League Phase, όπου σημείωσε τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα για να εξασφαλίσει την έβδομη θέση και την αυτόματη πρόκριση στους «16».

Η πειραϊκή ομάδα θα μπει στο αποψινό παιχνίδι με σημαντική δυναμική μετά τη νίκη σε κάθε έναν από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες της, συμπεριλαμβανομένων των συνεχόμενων νικών επί της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος σε 26 αγώνες και στη Νορβηγία θα βασιστεί στην ισχυρή αμυντική και ανασταλτική λειτουργία του, έχοντας διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε κάθε ένα από τα τρία προηγούμενα ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια του, ενώ έχει νικήσει στους 9 από τους 12 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες του, συμπεριλαμβανομένων των πέντε τελευταίων.

Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» αναγνωρίζουν τις δυσκολίες του συναπαντήματος με την ιταλική ομάδα, όμως ως «αουτσάιντερ» είχαν «μπει» την τελευταία διετία και στους αγώνες τους με τις Μαρσέιγ, Βιγιαρεάλ, Λανς αλλά στο τέλος της ημέρας τα κατάφεραν.

Οι «Βιόλα», φιναλίστ και ηττημένοι στους δύο τελευταίους τελικούς του Conference League από Γουέστ Χαμ (2023) και Ολυμπιακό (2024), είναι μεν το θεωρητικό φαβορί αλλά δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φόρμα τους στο ιταλικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα η θέση του Ραφαέλε Παλαντίνο στον πάγκο να είναι επισφαλής.