Skip to main content

Θριαμβευτής στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς

REUTERS/Rula Rouhana

Χάρη στην επιτυχία του ο Έλληνας πρωταθλητής θα επιστρέψει στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης από τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας στην ένατη θέση

Επιτέλους, τίτλος κι επιστροφή στις μεγάλες εμφανίσεις για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που κατάκτησε το τουρνουά του Ντουμπάι και ταυτόχρονα «ξόρκισε» την κατάρα των έντεκα χαμένων τελικών ATP 500.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε με 6-3, 6-3 του Καναδού Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε 500άρι τουρνουά και συνολικά 12ο, ενώ χάρη στην επιτυχία του θα επιστρέψει στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεβαίνοντας στην ένατη θέση.

REUTERS/Amr Alfiky

Η νίκη θα πιστώσει τον λογαριασμό του Τσιτσιπά με 583.5000 ευρώ, ενώ ο φιναλίστ, που ηττήθηκε για έβδομη φορά στις δέκα αναμετρήσεις του με τον Έλληνα τενίστα, θα εισπράξει 313.930 ευρώ.

O αγώνας, διάρκειας μιας ώρας και 29 λεπτών, χαρακτηρίστηκε από την ικανότητα του «Στεφ» να σβήσει και τους 7 break points του αντιπάλου του.

Ο Τσιτσιπάς είχε φτάσει στον τελικό του ίδιου τουρνουά το 2019 και το 2020, χάνοντας από τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ αντίστοιχα.

REUTERS/Amr Alfiky