Ο Παναθηναϊκός μετά τον τραυματισμό του Ματίας Λεσόρ και αυτόν του Ομέρ Γιουρτσεβέν, έψαχνε λύσεις για την θέση του σέντερ και μετά την απόκτηση του Γκέμπριελ, πρόσθεσε ακόμη ένα «όπλο» στη φαρέτρα του Εργκίν Αταμάν.
Ο λόγος για τον Γερμανό διεθνή άσο, Τίμπορ Πλάις, ο οποίος αναμένεται εντός της ημέρας στην Αθήνα, έχοντας υπογράψει ήδη με τους πρωταθλητές Ευρώπης.
Ο Πλάις έχει συνεργαστεί με τον Αταμάν στην Εφές και πέρσι στη τελευταία του σεζόν στην τουρκική ομάδα είχε 14,5 πόντους μέσο όρο στο τουρκικό πρωτάθλημα και 7,8 στην Εuroleague με 43% τρίποντο.
Στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με την φανέλα της Τραπάνι στην Ιταλία Φέτος, έχει αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια με 14 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής και 6 πόντους, συν 3,5 ριμπάουντ, κατά μέσο όρο.