Skip to main content

Θύμα stalker η Ραντουκάνου στο Ντουμπάι

Πηγή: X

Η νεαρή Βρετανή βίωσε μεγάλο φόβο, ενώ το άτομο αποβλήθηκε και αποκλείστηκε από τα τουρνουά της WTA

Ο εφιάλτης του stalker επέστρεψε για την Βρετανίδα τενίστρια Έμα Ραντουκάνου, ήδη θύμα στο παρελθόν της νοσηρής προσοχής ορισμένων θαυμαστών και θύμα αυτές τις ημέρες στο Ντουμπάι μιας άλλης ανησυχητικής ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά WTA 1000 που διεξάγεται στην πόλη των Εμιράτων, η 22χρονη έγινε στόχος ενός άνδρα που επέδειξε εμμονική συμπεριφορά απέναντί της, πλησιάζοντας την την περασμένη Δευτέρα σε δημόσιο χώρο, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε στις πρώτες σειρές του κοινού κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της με την Τσέχα Καρολίνα Μούτσοβα.

Η παρουσία του αναστάτωσε τη νεαρή γυναίκα, η οποία στο τρίτο game του πρώτου σετ πλησίασε την διαιτητή της καρέκλας, έδειξε κάποιον από το πλήθος και ξέσπασε σε κλάματα, με την Μούτσοβα και την διαιτητή να την καθησυχάζουν.

Λίγο αργότερα το άτομο απομακρύνθηκε και η WTA ανακοίνωσε ότι η είσοδός του θα «απαγορευτεί από όλες τις διοργανώσεις, εν αναμονή της αξιολόγησης απειλών». Ξεπερνώντας το σοκ που υπέστη η Βρετανίδα συνέχισε να παίζει, αλλά τελικά έχασε τον αγώνα με 7-6, 6-4.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ραντουκάνου βρέθηκε να έχει να κάνει με έναν stalker: είχε ήδη συμβεί το 2022 όταν, λίγους μήνες μετά την επιτυχία της στο US Open του 2021, ένα αγόρι, που είπε ότι ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της, την είχε καταδιώξει και μάλιστα μπήκε στο σπίτι της στο Λονδίνο, κλέβοντας κάποια από τα αντικείμενα της.

«Η ασφάλεια των παικτών είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και τα τουρνουά καθοδηγούνται από τις βέλτιστες πρακτικές για διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις», ανέφερε η WTA σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, εξηγώντας το περιστατικό.

Το φαινόμενο της καταδίωξης γυναικών τενιστριών είναι δυστυχώς σταθερό, όπως επιβεβαίωσε πριν από μήνες σε συνέντευξή της μια άλλη Βρετανίδα παίκτρια, η Κέιτι Μπούλτερ, σύντροφος του Αυστραλού τενίστα Άλεξ Ντε Μινόρ.

Η καταδίωξη, τα μηνύματα κειμένου, οι απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ανεπιθύμητη προσοχή είναι κοινά, είπε η Μπούλτερ για την εμπειρία της, αλλά υπήρξαν πολύ πιο σοβαρά περιστατικά.

Το 1993, η Μόνικα Σέλες μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο τουρνουά του Αμβούργου από έναν άνδρα που εξήγησε ότι ήταν οπαδός της Στέφι Γκραφ, τότε μεγάλη αντίπαλος της Γιουγκοσλάβας που ήταν και η ίδια συχνά θύμα καταδιώξεων.

naftemporiki.gr