Ο πρώην αμυντικός της Εθνικής Βραζιλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρσέλο, αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο 36χρονος άσος την Πέμπτη.
Ο Μαρσέλο έπαιξε στη Ρεάλ από το 2007-2022 κι έφυγε από τον ισπανικό σύλλογο με 25 τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων πέντε Τσάμπιονς Λιγκ κι έξι πρωταθλημάτων, δύο Κυπέλλων και πέντε Σούπερ Καπ Ισπανίας, τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης.
Έκανε επίσης 58 εμφανίσεις για τη Βραζιλία, κερδίζοντας το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013 συν ένα ασημένιο μετάλλιο στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και το χάλκινο το 2008.
Forever grateful #M12 pic.twitter.com/k8GP19sybd
— Marcelotwelve (@MarceloM12) February 6, 2025
«Το ταξίδι μου ως παίκτης τελειώνει εδώ, αλλά έχω ακόμα τόσα να δώσω στο ποδόσφαιρο», είπε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram. «Σας ευχαριστώ για όλα».
Ο Μαρσέλο φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της Φλουμινένσε στη Βραζιλία, σύλλογος από τον οποίο ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής του κι εν συνεχεία επαγγελματικά, κερδίζοντας το Copa Libertadores το 2023, πριν αποχωρήσει με κοινή συναίνεση τον Νοέμβριο.