Το καλοκαίρι του 2025 θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες (15 Ιουνίου-13 Ιουλίου) η πρώτη διοργάνωση του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 32 ομάδες.
Από τότε που επισημοποιήθηκε η διοργάνωση, οι εθνικές ευρωπαϊκές λίγκες σκέφτονται πώς θα προσαρμόσουν την έναρξη των πρωταθλημάτων για την περίοδο 2025-26.
Από αυτή την άποψη, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, παρά τα αιτήματα της Μάντσεστερ Σίτι, η Premier League επανέλαβε ότι δεν θα αναβάλει την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Αυγούστου 2025.
«Γιατί να αλλάξουμε τη διοργάνωσή μας όταν η FIFA έχει επιβάλει ένα τουρνουά με το οποίο δεν συμφωνούμε;», επανέλαβε ο Τόνι Σκόουλς, Chief Football Officer της Premier League.
«Το καλαντάρι επεκτείνεται στο μέγιστο. Έχουμε πάει πολύ μακριά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταστήσουμε το πρόγραμμα όσο πιο λογικό γίνεται, σε μια κατάσταση που δεν φταίμε εμείς και είναι απίστευτα δύσκολο να διαχειριστούμε».
Αυτή τη στιγμή η Premier League αξιολογεί το ενδεχόμενο να καταργηθεί το σχήμα των διπλών αγώνων (εντός κι εκτός έδρας) στους ημιτελικούς του League Cup, οι οποίοι θα διεξαχθούν από απόψε έως αύριο και θα συμμετέχουν μεγάλοι σύλλογοι, όπως η Λίβερπουλ, η Τότεναμ, η Νιούκαστλ και η Άρσεναλ.
Από αυτές τις τέσσερις, ωστόσο, καμία δεν θα πάει στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι αγγλικές ομάδες που προκρίθηκαν είναι η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι.
naftemporiki.gr