Skip to main content

Μπλόκο στην Τρίπολη για τον Ολυμπιακό

Ο Αστέρας νίκησε την πειραϊκή ομάδα με 1-0 και την υποχρέωσε στη δεύτερη εφετινή ήττα στο πρωτάθλημα

Ο Πανσερραϊκός το ξεκίνησε χθες νικώντας την ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη σκυτάλη στις εκπλήξεις την Κυριακή, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 1-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στη δεύτερη εφετινή ήττα τους.

Ένα αποτέλεσμα, ωστόσο, που δεν αντιμετωπίζει την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι και είχαν τις ευκαιρίες τουλάχιστον για την ισοπαλία, αλλά τους έλειψαν η τύχη, η σωστή τελική πάσα και φυσικά η αποτελεσματικότητα.

Ύστερα από μια ιλιγγιώδη εκκίνηση με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, στο 21ο λεπτό κι ενάντια στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μάλλον απροσδόκητα, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και απόκρουση η μπάλα πήρε ύψος και βγήκε από την περιοχή.

Ο Ρεγκίς σούταρε χωρίς τύχη, αλλά στην πορεία της μπάλας μπήκε το πόδι του Γιαμπλόνσκι που την έστειλε στα δίχτυα του Τζολάκη. Από εκείνο το σημείο και ύστερα ο Ολυμπιακός πήρε τον πλήρη έλεγχο και υποχρέωσε σε μαζική άμυνα τον Αστέρα, που είχε σε μεγάλο βράδυ τον Τσιντώτα.

Στο 29΄ ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ κεφαλιά του Κωστούλα, στο 31΄ νέα κεφαλιά του ίδιου έφυγε άουτ, στο 35΄ ακυρώθηκε γκολ του Ροντινέι για οφσάιντ του Μασούρα, στο 37΄ πάλι ο Τσιντώτας αποσόβησε το 1-1 σε κεφαλιά του Κάρμο, ενώ στο 41΄ κεφαλιά του Κοστίνια έφυγε πάνω από το δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μεντιλίμπαρ πέρασε σταδιακά στο παιχνίδι Έσε, Γουίλιαν, Ελ Κααμπί, Γιαζιτζί (πρώτη εμφάνιση) και Ζέλσον Μαρτίνς, με τον Γουίλιαν να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 48΄, ενώ στο 53΄ ο Τσιντώτας έκανε νέα εκπληκτική απόκρουση σε προσπάθεια του Έσε.

Ενδιάμεσα ο Αστέρας είχε φτάσει με τη σειρά του κοντά στο γκολ, αλλά στο 50΄ το πλασέ του Μακέντα κατέληξε στο δοκάρι του Τζολάκη και στο 51΄ ο Ιταλός επιθετικός τελείωσε άστοχα άλλη μια προσπάθεια.

Παρά την ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού ο καλά οργανωμένος Αστέρας άντεξε, έχοντας πάντως και την τύχη με το μέρος του καθώς στο 84΄ η κεφαλιά-δυναμίτης του Ελ Κααμπί κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.